Apu

Kotimaan katsaus: Pori ruokkii lapsia ja huono-osaisia, Hämeenlinnassa kerättiin sieniä tammikuussa

Kotimaan katsaus: Pori ruokkii lapsia ja huono-osaisia, Hämeenlinnassa kerättiin sieniä tammikuussa
Hämeenlinnassa kerätään sieniä ja Lapissa varoitellaan romanssihuijareista.

Mallia muille

Pori. Viime kesänä Porin keskustassa kokeiltua 7–18-vuotiaiden lasten ja nuorten kesäruokailua halutaan laajentaa. Uutena avauksena on tarkoitus jakaa koululaisten ruokailusta ylijäänyttä ruokaa huono-osaisille aikuisille. Kaupunginhallitus myönsi kesäruokailun järjestämiseen 40 000 euroa.

Lähde: Satakunnan kansa

Ukot sua huijaa

Oulu. Lapin poliisille on tullut viime aikoina useita ilmoituksia romanssihuijauksista. Huijarit ovat lähteneet liikkeelle pääsääntöisesti Facebookin, Messengerin tai jonkin Internetin seuranhakupalvelun kautta. Ulkomaalainen sotilas on lähestynyt suomalaista naista romanttisessa mielessä ja pyytänyt rahaa. Tekijät ovat saaneet rikoshyötyä jopa satoja tuhansia euroja.

Lähde: Radio Pooki

Monta vaaraa ompi eessä

Helsinki. Vuonna 2019 Helsingin tieliikenteessä ei menehtynyt yhtään jalankulkijaa. Edellisen kerran Helsingissä on säästytty jalankulkijoiden kuolemilta yli sata vuotta sitten, vuonna 1908. Vaikka kuolemantapaukset ovat selvästi vähentyneet, liikenteessä loukkaantui viime vuonna yli 400 henkeä. Heistä jalankulkijoita oli lähes 80.

Lähde: Helsingin kaupunki

Mansikoita odotellessa

Hämeenlinna. Yleensä ensimmäiset kantarellit pilkistävät maasta heinäkuun alussa, mutta Hämeenlinnassa kausi on jo alkanut. Hämeenlinnalainen Raili Hakala pyöräili metsään ja palasi kotiin mukanaan vuoden ensimmäinen sienisaalis. Tammikuu on ollut niin leuto, että luontokin erehtyy vuodenajasta.

Lähde: Hämeen Sanomat

Tervetuloa vauvat!

Heinola. Kaikki tänä vuonna Heinolaan syntyvät vauvat saavat lahjan kaupungilta. Lahjaksi annetaan 180-vuotiaan kylpyläkaupungin hengessä kylpypyyhe. Paketissa on myös I Love Heinola -suklaalevy sekä kirje kaupunginjohtajalta. Terveydenhoitajat jakavat lahjat ensimmäisen kotikäynnin yhteydessä.

Lähde: Itä-Häme

Julkaistu: 4.2.2020
Kommentoi »