Apu

Kotimaan katsaus: Koirat kiinni poronhoitoalueella – Kouluruokaa kotiinkuljetuksella – Mäyrä tuli taloon

Kotimaan katsaus: Koirat kiinni poronhoitoalueella – Kouluruokaa kotiinkuljetuksella – Mäyrä tuli taloon
Mäyrä erehtyi sisään, mutta koirat on pidettävä kiinni.
Julkaistu: 14.4.2020

Kouluruoka kotiin

Kurikka. Kouluissa ei saa enää käydä koronaviruksen vuoksi, mutta kouluruokaa saa ainakin osassa kunnista. Kurikassa esiopetuksessa ja peruskoulussa oleville lapsille on voinut noutaa ruokaa koululta.

Tällä viikolla alkaneessa kokeilussa kouluruokaa kuljetetaan peräti kotiin saakka niille, joiden noutomatka olisi yli kymmenen kilometriä. Viilennettyjä annoksia toimitetaan kahdesti viikossa iltapäivisin.

Lähde: Ilkka-Pohjalainen

Koirat kiinni

Rovaniemi. Vaikka Lapin ulkoilukelit alkavat olla kevätauringon kovettamilla hangilla parhaimmillaan, koiria ei saisi päästää nauttimaan niistä vailla hihnaa. Paliskuntain yhdistys muistuttaa, että voimassa on lakisääteinen kiinnipitoaika, jolla turvataan luonnoneläinten ja porojen lisääntymisrauha. Porotokkaan säntäävä irtokoira voi esimerkiksi saada porovaatimet vasomaan silkasta säikähdyksestä.

Lähde: Paliskuntain yhdistys

Mäyrä tuli taloon

Naantali. Aurinkosäätiön palvelutalon aamuvuoron hoitajat kokivat kunnon aamujärkytyksen, kun talon käytävällä käveli vastaan mäyrä. Otus oli päässyt sisään ilmeisesti postinjakajan perässä. Hoitajilta meni pari tuntia saada metsänelävä ulos palvelutalosta. Häätöoperaatiossa ulko-ovi avattiin ja mäyrän tie muualle rakennukseen suljettiin pahvilaatikoilla ja sermeillä.

Lähde: Ilta-Sanomat

Älä mene linnaan

Helsinki. Suomenlinnassa vierailemista pitäisi välttää toistaiseksi, kehottaa historiallisesta alueesta huolehtiva Suomenlinnan hoitokunta. Turisteja ei juuri nyt kaivata, sillä saarella asuu 800 ihmistä, joista monen on kuljettava lautalla mantereelle. Mitä enemmän ihmisiä lautalla on, sitä vaikeampaa on pitää turvaväliä muihin ja tartuntavaara kasvaa.

Lähde: Suomenlinnan hoitokunta

Liikettä parvekkeella

Imatra. Liikunta on tärkeää erityisesti ikäihmisille, mutta koronaepidemian vuoksi ryhmäliikuntatunteja on jouduttu perumaan. Imatralla asia on ratkaistu niin, että liikunnanohjaaja vetää tunnin pihalta ja palvelutalon asukkaat osallistuvat siihen jokainen omalta parvekkeeltaan. Fysioterapeutti Kirsi Mäyrä Imatran kaupungilta kertoo, että idea tuli palvelutalon parvekkeella pidetystä yhteislaulutilaisuudesta.

Lähde: Yle

Kommentoi »