Apu

Kotimaan katsaus: Kevään ensimmäinen kuutti pelastettiin Kalajoella – Sorsanpesien tekijöitä koulutetaan Mikkelissä

Kotimaan katsaus: Kevään ensimmäinen kuutti pelastettiin Kalajoella – Sorsanpesien tekijöitä koulutetaan Mikkelissä
Korkeasaaren apinoita, pikkumangusteja ja metsäpeuroja pääsee ihastelemaan livekameroiden kautta Saimaa vapautuu jäistä. Liikenne Saimaan kanavalla alkaa.
Julkaistu: 7.4.2020

Katso apina!

Helsinki. Korkeasaaren eläintarha sulkeutui yleisöltä koronavirustilanteen varotoimena. Nyt eläintarhan muutaman eläimen elämää voi tarkkailla livekameroiden välityksellä päivittäin. Ympäri vuorokauden eläimiä kuvaavia livekameroita on tällä hetkellä kolme: Amazonia-talon apinoilla, pikkumangusteilla ja metsäpeuroilla. Koululaisia ja päiväkoti-ikäisiä varten on avattu Korkeasaaren etäopetussivu, johon kootaan tehtäviä eri aihepiireistä.

Lähde: Korkeasaari

Jäitä särkemään

Nuijamaa. Laivaliikenne Saimaan kanavalla pääsee alkamaan. Jäänmurtaja Protector aloitti Nuijamaalta ja eteni Soskuan, Mustolan sekä Mälkiän suluille. Jäänmurtaja Meteor tuli perässä. Protector avaa myös syväväylän pohjoiseen ja Meteor Joutsenon sekä Imatran satamiin. Heti syväväylän avaamisen jälkeen alkaa myös Saimaan sisäinen rahtiliikenne.

Lähde: Uutisvuoksi

Muovisäkissä mereen

Kalajoki. Pelastuslaitos sai kevään ensimmäiset kuutinpelastustehtävät. Ensimmäinen hylkeenpoikanen uikutti viime viikolla arkiaaamuna etään asunnon ulko-oven takana ja pyrki sisälle.

Jokilaakson pelastuslaitoksen palomiehet panivat kuutin muovisäkkiin, kuljettivat sen Keskuskarin rantaan ja palauttivat mereen. Iltakymmeneltä samana päivänä tuli toinen vastaava tehtävä.

Kuutti pääsi tälläkin kertaa muovisäkillä takaisin mereen.

Lähde: Keskipohjanmaa

Parkkipaikkoja

Lahti. Lahdessa on perustettu pikapysäköintipaikkoja ravintoloiden noutopisteitä käyttäville ihmisille. Pysäköintipaikkojen merkkinä on ruokailuvälineitä kuvaava tunnus. Sallittu pysäköintiaika on kymmenen minuuttia. Idean takana on Radio Voiman päätoimittaja Matti Eve. Asia meni pikavauhdilla läpi virkakoneiston.

Lähde: Etelä-Suomen Sanomat

Turvapaikkoja

Mikkeli. Suomen Metsästäjäliiton aluekouluttaja ja sorsanpesäntekijä Veli-Matti Pekkarinen on puolenkymmentä vuotta kouluttanut eri puolella Suomea sorsanpesien tekijöitä. Pesä rakennetaan verkoista ja heinistä tuubiksi ja sijoitetaan sorsien pesimäpaikoille. Tuubipesässä sorsat ovat turvassa pienpedoilta. Tuhannet vapaaehtoiset ovat rakentaneet sorsille yli kymmenen tuhatta pesää.

Lähde: Länsi-Savo

Kommentoi »