Apu

Avun pääkirjoitus: Ilmestyskirjan peto – Kasvoiko koronapassista kokoaan isompi mörkö?

Avun pääkirjoitus: Ilmestyskirjan peto – Kasvoiko koronapassista kokoaan isompi mörkö?
Koronapassin pilottivaiheessa on toistaiseksi mukana vain ei-välttämättömiä elämyksiä, mutta käyttökohteita on väläytelty kirjastopalveluista rakennustyömaiden kulunvalvontaan. Hankkeen herättämä huoli on oikeutettu ja paras keino sen hälventämiseksi on tieto, kirjoittaa toimituspäällikkö Miikka Järvinen.
Julkaistu: 23.8.2021

Koronapassi on herättänyt pelkoja kansalaisten eriarvoistumisesta. Ollaanko meidät jakamassa vuohiin ja lampaisiin? Ei vielä, mikäli pormestari Juhana Vartiaisen pontevaa lobbausta on usko­minen.

Helsingin kaupunki on kertonut testaavansa koronapassin käyttöä kutsuvierastilaisuudessa, jonne pääsee näyttämällä Omakannasta saatavaa EU:n korona­todistusta.

Huhuista huolimatta koronapassista ei olla sorvaamassa uutta työkalua sortokoneistolle. Sillä ei saa ohituskaistaa julkisiin palveluihin vaan teatteria, rytmimusiikkia ja muuta syntiä alkoholijuomista ylihintaiseen ravintolaruokaan, jonka kova rasva ja suola uhkaavat tukkia verisuonemme.

Hyötyä koronapassista on asiakkaille, joilla on varaa maksaa ei-välttämättömistä nautinnoista – sekä tuhansille kulttuuri- ja tapah­tuma-alan sekä ravintola- ja matkailualan ammattilaisille.

Toinen pelko eli terveystietojen päätyminen vääriin käsiin on ymmärrettävä, mutta toivoa on siinäkin. Eiväthän ihmiset ole lopet­taneet maksukorttien tai verkkopankkien käyttöä tietomurtojen vuoksi.

Kritiikin äänelle on silti paikkansa: nostakaa pöydälle avoimet kysymykset ja todelliset ongelmat – hatusta vedettyjä on sosiaalinen media puolillaan.

Koska vanhaan ei ole paluuta, ottaisin mieluummin uuden normaalin. Myös Eppu Normaali kelpaa, livenä kiitos ja iso tuoppi kyytipojaksi.

Kommentoi »