Tuulilasi

Korona vauhditti autokaupan kehitystä – yksi asia muuttui Euroopassa täysin

Korona vauhditti autokaupan kehitystä – yksi asia muuttui Euroopassa täysin
Kia Motors Europen viestinnästä vastaavan suomalaisen Panu Väinämön mukaan COVID-19-pandemia on osaltaan vauhdittanut autokaupan kehitystä.

"Korona on avannut myös uusia mahdollisuuksia ja pistänyt vauhtia joihinkin jo orastaneisiin autokaupan trendeihin. Suurin osa näistä vaikuttaa Suomessakin", Väinämö sanoo.

Väinämö nostaa yhdeksi esimerkiksi digiaikaan siirtymisen.

"Fyysisten vierailujen määrä jälleenmyyjien luona romahti maittain vaihdellen jopa 80-100 prosenttia, joten tilanne on parantanut sellaisten jälleenmyyjien mahdollisuuksia, joilla on digitaalisia palveluita."

Väinämön mukaan yleistyneet etätyömahdollisuudet vähentävät ihmisten pidempien työmatkojen tarvetta. Tämä taas vauhdittaa sähköisen liikenteen kehitystä.

"Ihmiset tulevat siirtymään yhä enemmän polttomoottoreista sähköisten autojen käyttöön varsinkin, kun jatkuvan lataamisen tarve vähenee. Tämä kehityssuunta sopii Kialle loistavasti, sillä mallistostamme löytyy kaikkien tarpeisiin sopivia sähköistettyjä automalleja", Väinämö sanoo.

Väinämön mukaan on selvää, että korona vaikuttaa uusien autojen myyntiin Euroopassa. Kia on kuitenkin suoriutunut viime kuukausina vahvasti. Merkki saavutti kaikkien aikojen parhaan ensimmäisen vuosineljänneksen Euroopassa. Kian tammi-maaliskuun markkinaosuus oli Euroopassa 3,7 prosenttia. Suomessa Kia puolestaan oli viime kuussa kolmanneksi rekisteröidyin automerkki ennätyksellisellä 9,2 prosentin markkinaosuudellaan.

Julkaistu: 23.6.2020
Kommentoi »