Korkeasaaresta hatkat ottanut riikinkukko palasi
Puheenaiheet
Korkeasaaresta hatkat ottanut riikinkukko palasi
Kuudentoista päivän ajan Mustikkamaalla seikkaillut riikinkukko on saatu takaisin Korkeasaareen. Pitkäsulkaisesta 14-vuotiaasta koiraslinnusta tehtiin päivittäin havaintoja. Sen odotettiin palaavan retkeltä itsekseen.
Julkaistu 18.5.2017
Apu

Yli kahden viikon jälkeen eläintarhan valvojat havaitsivat valvontakamerasta, että riikinkukko oli hakeutunut lipunmyyntipisteen eteen. Kaksi valvojaa saartoi riikinkukon portista sillalle. Sillalla haasteita aiheutti kuitenkin aamuinen autoliikenne ja riikinkukon vastahakoisuus olla saatettavana. Vartissa riikinkukko saatiin onnellisesti Korkeasaaren puolelle. Heti rinteessä se pisti juoksuksi kohti tuttua reviiriään.

Toukokuun alussa Korkeasaaren eläintenhoitopäällikkö Nina Trontti huomasi että yksi joukosta oli poissa. 14-vuotias riikinkukko koiras oli ottanut hatkat.

- Ei oltu huolissaan kun riikinkukko oli niin lähellä ja sitä pystyi seuraamaan.

Retki Mustikkamaalle alkoi vapun jälkeen tiistaiaamuna, jolloin riikinkukot päästettiin ulos talvitarhastaan. Vapaudesta innoissaan osa linnuista pyrähti heti siivilleen, ja yksi koiras lensi kevään ensilentonsa suoraan Mustikkamaalle asti. Kyseinen lintu on käynyt Mustikkamaalla aiemminkin.

- Riikinkukon näkeminen Mustikkamaan puolella on saanut meillä Korkeasaaressa puhelinlangat laulamaan, Trontti naurahtaa.

Linnun pärjäämistä pohdittiin päivittäin ja nyt Korkeasaaressa ollaan erittäin onnellisia siitä, että harharetkeläinen on taas kotona. Pääasiassa riikinkukolla oli asiat hyvin, sillä keväisestä luonnosta löytyy syötävää ja yönsä se nukkui puussa pedoilta turvassa. Palattuaan lintu oli kuitenkin silminnähden laihtunut. Kun tuttu hoitaja lähestyi herkkulihapullien kanssa, arasteleva riikinkukko uskaltautui pian ottamaan ruokaa kädestäkin.

Nyt riikinkukko partioi taas omalla reviirillään kilpikonnatarhan ja Hämärätalon välissä. Parin viikon ajan reviiriä omanaan pitänyt 4-vuotias koiras on ajettu pois ilman suurempia höyhentenpöllytyksiä ja hoitajan tuoman ruoan houkuttelemana paikalla alkoi pyöriä heti useita riikinkukkonaaraita. Muutamat lihapullat hotkaistuaan koiras ryhtyi liehittelemään naaraita sulat levällään.

Ellanoora Kauppila

Kommentoi »