Tuulilasi

Korealaismerkin saksalainen muotoilija vauhdissa – iso SUV on yllättävän tyylikäs

Korealaismerkin saksalainen muotoilija vauhdissa – iso SUV on yllättävän tyylikäs
Kia on paljastanut piirroskuvat uudesta kolmannen sukupolven Sorentosta. Auton keulan muotoilu on yllättävän terävää ja tuo mieleen jopa BMW:n tai Volvon.
Kuvat Kia

Jo viisi vuotta Kian muotoilusta vastannut Peter Schreyer on taas onnistunut luomaan näyttävänä näköisen auton. Vaikka kyseessä on piirros, voi kuvista jo päätellä melko pitkälle, miltä uusi Sorento tulee näyttämään. Schreyer työskenteli aiemmin Audilla ja on mm. vastannut ensimmäisen sukupolven TT:n muotoilusta.

Uusi Sorento kasvaa hieman edeltäjästään, koska malliin halutaan toimivan kokoinen kolmas penkkirivi, kertoo Caradvice. Moottorivalikoimassa on ainakin 2,2-litrainen turbodiesel.

Muotoilussa ensimmäiseksi silmään pistää terävä etumaski, sekä korkea vyötärölinja. Myös kattolinjaa on madallettu. Takavalot ovat toteutettu led-tekniikalla. Auto on kehitetty yhteistyössä merkin Korean, Saksan ja Yhdysvaltojen suunnittelukeskusten kanssa.

Sorento esitellään Etelä-Koreassa vielä ennen elokuun loppua, mutta muulle maailmalle esittely tapahtuu lokakuussa Pariisin autonäyttelyssä.

Katso alla video, kuinka suunnittelija piirtää tietokoneella Sorenton hahmotelman:

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa.

Julkaistu: 29.7.2014
Kommentoi »