Tuulilasi

Kompaktit crossoverit jatkavat suosiotaan – myös Volvo lähtee mukaan


Volvon toimitusjohtaja Håkan Samuelsson on vahvistanut Automotive Newsille, että ruotsalaismerkiltä tulee trendikäs kompaktiluokan crossover.
Teksti Max Lange
Kuvat Volvo Cars

Haastattelussa Samuelsson paljastaa myös, että Volvon tuleva 40-sarja kattaa aiempaa isomman skaalan automalleja. Nykyisen viistoperämallin lisäksi 40-sarjaan tulossa on korotettu crossover-malli, sedan ja farmari, kerrotaan Automotive Newsissä.

Volvon tuotekehitysjohtaja Peter Mertens valottaa myös, että 90-sarjan mallien lanseeraus on onnistunut erittäin hyvin. Volvon on myös yllättänyt seikka, että Yhdysvalloissa peräti 20 prosenttia XC90:n myynnistä on mennyt pistokehybridimallin hyväksi.

Saksassakin vastaava prosentti on kymmenen, mikä on dieselvoittoisessa maassa vahva lukema. Volvo on jatkossa tuomassa jokaisesta mallisarjastaan pistokehybridivaihtoehdon. Ruotsalaisyritys ennustaakin, että pistokehybridien kysyntä räjähtää lähiaikoina.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 7.3.2016