Tuulilasi

Kommentti: Köyhän ei kannata tinkiä huollossa


Usein sanotaan, että pitäisipä suomalainen talostaan yhtä hyvää huolta kuin autostaan. Tiedäthän sen naapurin, joka hinkkaa taloyhtiön parkkipaikalla hammasharjalla likaa irti autonsa vanteista, mutta vastustaa kaikkia taloyhtiön suunnittelemia remontteja?
Teksti Niko Rinta
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto

Tämä autonhinkkaaja-perusluonnonvara on katoamassa. Yhä useampi ei osaa vahata autoaan itse, vaihtaa polttimoa tai rengasta. Britanniassa tehty tutkimus kertoo, että joka viides kuski ei osaa edes avata autonsa konepeltiä. 

Tämä tarkoittaa automaattisesti autoilun oheispalveluiden merkityksen kasvamista ja erilaisten yrittäjien kirjoa. Samalla jyvät erottuvat akanoista, sillä huolloissa on eroja – niin hinnassa kuin laadussakin.

Autoilijat eivät aina muista – tai tiedä – ettei autoa tarvitse huollattaa merkkiliikkeessä. Riittää, että huolto on tehty oikein, niin auton takuu säilyy.

Niinpä tiedon kaiveleminen netistä kannattaa. Muiden kokemukset autokorjaamoista, ja niin työn kuin palvelun laadusta ovat arvokasta tietoa. Suuntaa siis keskustelupalstoille tai esimerkiksi huoltovertailu.fi:n kaltaisiin arvostelupalveluihin. Kommentteihin kannattaa tosin tietysti suhtautua aina terveen kriittisesti. Myös huollon hinta kannattaa kilpailuttaa. Se onnistuu ainakin uuden Autohuoltaja.fi-palvelun kautta. Kertokaa kommenteissa, jos tiedätte muista vastaavista palveluista.

Perheemme kakkosauto kävi määräaikaishuollossa viime viikolla. Huoltopaikan määritti sijainnin lisäksi yrityksen maine, järkevä hinta sekä pakettiin kuulunut sijaisauto. Huoltofirma ei ollut halvin mahdollinen eikä myöskään sijainniltaan lähin, mutta osoittautui palvelutasoltaan erinomaiseksi. Uskon tässä asiassa monien inhoamaan vanhaan sanontaan: köyhän ei kannata ostaa halpaa.

Kirjoittaja on Tuulilasi.fi:n tuottaja. Twitter: @nikorinta

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 3.6.2014