Komarov: Kisajärjestelyissä ei mitään valittamista
Puheenaiheet
Komarov: Kisajärjestelyissä ei mitään valittamista
Leijonajoukkue valmistautui huomiseen puolivälierään keskittyneissä, mutta rennoissa tunnelmissa. Teemu Selänteen maalikisaan patistanut Leo Komarov ei ollut tyytyväinen omiin otteisiinsa, mutta kisajärjestelyihin kyllä.
Julkaistu 18.2.2014
Apu

Puolivälierävastuksen ratkaiseva Venäjä-Norja ei ollut vielä alkanut, kun Suomi kävi tekemässä reilun tunnin mittaisen jääharjoituksen tiistaina Bolshoi-areenan harjoitushallissa.

Mutta väliäkö tuolla: jos Erkka Westerlund ja tämän joukkueen pelaajat jotain tietävät, niin sen, että olympiaturnauksessa ei ole aikaa eikä mahdollisuuksia ylenpalttiseen teoretisointiin ja suunnitteluun.

Yksinkertaisten kiertoharjoitteiden sekä viisikkopelin avausten, aluepelin ja muun viime hetken hiomisen jälkeen jäi runsaasti aikaa teräville keskialueen viivaspurteille, syöttelylle ja perinteisille laukaisukisoille.

Lopputreenin ainoana ilman kypärää jäällä kaarrellut Teemu Selänne sai Leo Komarovilta komennuksen viime mainittuun Komarovin, Mikael Granlundin, Sakari Salmisen ja Jori Lehterän seuraksi.

- Selänne hei, tänne sieltä pyörimästä, Komarov paalutti kentän toiseen päähän.

- No joo, ei ollut tarpeeksi äijiä... Ja aina se on niissä muutenkin ollut päällimmäisenä, Komarov kuittasi harjoitusten jälkeen.

Sitten Selännettä ei meinannut jäältä ja Antti Niemeä testaamasta pois saadakaan. B-pisteen kaarelta ammutussa perinteisessä rannelaukaus ja läpiajo perään -kisassa kun kävi niin harmillisesti, että nuori Salminen onnistui parhaiten.

Huomenna homma on muutamaakin astetta totisempaa - etenkin jos vastassa ovat kisaisäntien tähdet yleisön pauhun ja monenlaisten paineiden myrskynsilmässä.

- Ei ole väliä, kumpi sieltä tulee. Tässä turnauksessa on pakko voittaa kovia maita ja keskittyä omaan tekemiseen, Leo Komarov kertasi tutut kiekkokliseet.

Urheilijoille suorituksen ulkopuoliset asiat ovat aina toissijaisia, mutta Komarovin mukaan kisajärjestelyissä ei ole ollut valittamista. Eikä joukkuetovereillekaan ole tullut kulttuurishokkia:

- Ei mun ole tarvinnut pahemmin jätkille tulkata tai muuten puhua venäjää, jos en ole itse halunnut. Kisajärjestelyt ovat toimineet viimeisen päällä, vaikka kaikenlaista epäiltiin ja puhuttiin.

Omaan peliinsä isoa kuormaa roolissaan kantava hyökkääjä suhtautuu itsekriittisesti:

- Joukkueena on pelattu kokonaisuutena hyvin, mutta omassa tekemisessä on petraamista. Viime matsissa tuli muutamia tosi huonoja vaihtoja, joissa olin ihan muualla kuin olisi pitänyt. Puolustuksen kautta pitää lähteä, vaikka ollaan aktiivisia.

Päivitetty: Leijonat kohtaa huomenna puolivälierässä Venäjän klo 14.30 Suomen aikaa.

Kommentoi »