Tuulilasi

Kolumni: Sambialaiskirje on mahdollisuus!

2


Kolumni: Sambialaiskirje on mahdollisuus!

Kun näen suoalueen, näen mahdollisuuden. Moottoritien varteen voisi rakentaa vaikka autopalatsin. Tuhansia neliöitä, satoja työpaikkoja, paljon rahaa ja Euroopan – ellei maailman – suurin autovalikoima.
Teksti Niko Rinta
Kuvat Jorma Lehtola

Jos lapsi haluaa karkkikojulle ja vaimo vaateostoksille, niin mies haluaa autokauppaan. Kyllä sinne voi ajaa tunnin tai pari. Parkkipaikkojakin riittää hehtaaritolkulla.

Ai, taantuma? Eihän se mikään ongelma ole vaan mahdollisuus! Nyt jos koska kannattaa rakentaa. Tekijöitä riittää ja urakoista tapellaan. Taidankin lisätä piirustuksiin pari kerrosta. Neliöt ovat nyt halpoja!

Kun luen Sambian entisen presidentin leskeltä saamani sähköpostin, näen mahdollisuuden. Suomen autopalatsi ei jääkään ainoaksi! Voimme monistaa tätä mallia myös Afrikkaan, Aasiaan ja Amerikkaan.

Nimet paperiin ja 35 miljoonaa euroa saapuvat heti, kun olen maksanut eteläafrikkalaiselle tilille oikeus- ja asiainhoitokuluja 350 000 euroa.

Kyllä Nigeriassa mahdetaan olla kateellisia, kun Sambiassa löydettiin näin mahtava hanke.

Kun kuulen rahasiirron viivästyvän, näen mahdollisuuden. Maksan Etelä-Afrikkaan 100 000 euroa lisää, voivat sitten pistää takaisin vaikka yhden ekstramillin.

36 miljoonaa euroa! Lisämiljoonalla saisin varmaan Keke Rosbergin vieraaksi jättimäisen autokauppakeskukseni avajaisiin.

Ja jos rahat tai Keke jäävät saamatta, niin suuntaan vaikka Etelä-Amerikkaan. Nelson Piquet voi korvata Rosbergin, ja luulisi että Brasiliasta löytyy rikas autoja arvostava bisnesmies jota Suomi kiehtoo. Ilkeästi voisi sanoa, että huumeparoni joka haluaa pestä rahaa, mutta minä en ole pessimisti.

Maailma on rahaa täynnä. Se on mahdollisuus!

Kirjoittaja uskoo ihmeisiin, kuten siihen että Keski-Euroopasta saavutaan Suomeen ostamaan uusia autoja. Hän näkee siinä mahdollisuuden.

Julkaistu: 23.10.2014