Image

Kolme huomiota Slushista: usko tulevaisuuteen

Kolme huomiota Slushista: usko tulevaisuuteen
Slush start up -tapahtuma on kokoaan merkittävämpi juttu. Kävijöille nämä asiat voivat olla selviä, mutta tässä kolme pikahuomiota, jotka nousevat Slushista päällimmäisenä mieleen. Teksti: Heikki Valkama.

1. Innostus ja tulevaisuudenusko. Suomen taloudella ei mene hyvin. Siksi on virkistävää, että jossain on porukkaa, joka uskoo tulevaisuuteen. Monella alalla ajatellaan, että eilinen oli parempi kuin huominen on. Mutta Slush-tapahtumaan kaapelitehtaalle on kokoontunut 5000 ihmistä, jotka uskovat, että hyvät ajat ovat vielä edessä. Siksi paikalle on saatu myös suomalaisia kärkipoliitikkoja pääministeri Kataista myöten. Usko tulevaisuuteen on kovaa valuuttaa.

2. Helsinki on mobiilimaailman napa. Slushissa Helsinki julistettiin maailman mobiilipääkaupungiksi. Julistus ei ole aivan katteeton. Siitä kertoo jo Slushiin saadut kansainväliset vieraat: Niklas Zenströmm, Wang Jian, Toomas Henrik Ilves, Taizo Son, Tomoko Namba… Rovion ja Supercell ovat kansainvälisiä menestyjiä ja vetovoimaisia yrityksiä. Ja siksi Peter Vesterbacka ja Ilkka Paananen kuuluvat myös huippuvieraisiin. Slush on todella kovan luokan tapahtuma. Kansainvälisesti.

3. Startupeissa ei ole kyse vain mobiilipeleistä. Median huomio keskittyy juuri nyt enimmäkseen peleihin, Rovio ja Supercell kun ovat tehneet ihmeitä. Eilisen aikana vaihdoin muutaman sanan esimerkiksi jätteenkäsittelyrobotteja tekevän Zen Roboticsin Jufo Peltomaan kanssa, koiranhoitomobiilipeliä tekevän Wuhwuhin Taru Saukkosen kanssa ja Joukkoenkelin kautta ihmisten osallistumista kehittävän Timo Berryn kanssa. Kaikkia yhdistävät tekijä on teknologia. Mutta motiivit vaihtelevat: joku haluaa tehdä pelin, jolla rikastua, toinen ratkaista ympäristön ongelmat. Moni Slushissa mukana olevista aloittelevista yrityksistä tulee kaatumaan, mutta monesta kuullaan vielä. Täällä tehdään tulevaisuutta.

Julkaistu: 14.11.2013
Kommentoi »