Kolme helppoa ja tehokasta minitreeniä
Terveys ja hyvinvointi
Kolme helppoa ja tehokasta minitreeniä
Unohda mahtipontiset liikuntaprojektit, jotka uuvuttavat jo ajatuksena. Näillä harjoituksilla saat aineenvaihdunnan käyntiin ja kunnon kohoamaan.
1Kommenttia
Julkaistu 1.2.2017

“Nosta pylly ylös tuolista aina, kun voit! Töissäkin on hyvä tehdä välillä pieniä jaloittelulenkkejä”, Mari Sainio-Kakko muistuttaa.

Aloititko tammikuussa ankaran liikuntakuurin ja masennuit jo, kun tuloksia ei synny? Älä ahnehdi kaikkea kerralla! Liikunnanohjaaja Mari Sainio-Kakko antaa ohjeet kolmeen minitreeniin, jotka toteutat 3-15 minuutissa.

1. Lisää tehoa ja vaihtelua lenkkiin

Lähde 10-15 minuutin kevyelle kävely- tai juoksulenkille ja pilko se osiin. Tee matkalla kahden minuutin välein kymmenen askelkyykkyä, jotka nostavat mukavasti sykettä. Samalla saat hyvää lihaskuntotreeniä reisille ja pakaroille.

2. Tanssi ja punnerra!

Laita kotona lempibiisisi soimaan ja tanssi sydämesi kyllyydestä. Aina, kun tulee kertosäe, tee punnerruksia tai jalkakyykkyjä. Hauskaa ja tehokasta!

3. Nopea olohuonejumppa

a) Seiso lantion levyisessä haara-asennossa tuoli takanasi. Kyykkää alas ikään kuin aikoisit istua tuolille, mutta nousekin heti takapuolen hipaistessa tuolia takaisin ylös. Liiku ripeässä tahdissa alas ja ylös. Toista liikettä minuutin ajan ja tee sarja kahteen kertaan.

b) Asetu lattialle päinmakuulle. Nosta kädet pään yli suoraksi. Nostele vastakkaisia käsiä ja jalkoja vuorotellen ripeässä tahdissa ylös ja laske ne sitten alas. Toista minuutin ajan ja tee sarja kahteen kertaan.

c) Mene lattialle lankkuasentoon ( = nojaa lattiaan kyynärnojassa, jalat suorana ja varpaiden varassa). Nosta käsiä ja jalkoja irti lattiasta vuorotellen muutaman sentin verran ja laske ne takaisin maahan. Toista minuutin ajan ja tee sarja kahteen kertaan.

Lue koko juttu Eevan numerosta 02/2017.

1 kommentti