Tuulilasi

Koko ajan lisääntyvät kilpailijat alkavat syödä Teslan myyntiä Euroopassa

Koko ajan lisääntyvät kilpailijat alkavat syödä Teslan myyntiä Euroopassa
Teslan osakekurssi putosi keskiviikkona, kun analyytikot kertoivat, että muiden autonvalmistajien kilpailu on leikannut Teslan huippumallien myyntiä.

Bernsteinin analyytikko Toni Sacconaghi kirjoitti keskiviikkona, että kilpailijoiden uudet sähköautot ovat olleet syynä Teslan myynnin laskuun, eikä sähköautojen kokonaismyynti ole kasvanut.

”Model S:n ja Model X:n heikentynyt myynti johtunee pääasiassa koventuneesta kilpailusta, etenkin Jaguarin ja Audin myynnistä Euroopassa. Vaikka Jaguarilta on tullut high-end sähköautojen markkinoille I-Pace ja Audilta e-Tron, ei sähköautojen kokonaismyynti ole kasvanut. Pikemminkin ne ovat syöneet Teslan autojen myyntiä”, Sacconaghi kirjoitti.

Jaguarin I-Pace oli ensimmäinen kilpailija Teslalle Euroopassa. Ja lisää on koko ajan tulossa. Teslan myynti vuoden toisella neljänneksellä kasvoi ensimmäisestä, mutta heikkeni vuoden takaiseen verrattuna.

Teslan pääjohtajan Elon Muskin mukaan Model S ja Model X eivät tule olemaan pitkässä juoksussa Teslan kokonaismyynnille kovinkaan merkittäviä.

”On selvää, että Model 3 on ja tulee olemaan Teslan myynnin kannalta se tärkein automalli. Vuonna 2019 Teslan Model 3 muodostaa todennäköisesti jo yli puolet Teslan tuotoista, yli tuplasti enemmän kuin Model S:n ja X:n myynti. S ja X ovatkin suurin syy siihen, miksi Teslan myynti on laskenut vuoden takaiseen verrattuna”, Sacconaghi kirjoitti.

Julkaistu: 22.8.2019
6 kommenttia