Tuulilasi

Kokeilu – elintarvikkeet autonomisella autolla kotiovelle viitosella


Yhdysvaltalainen supermarketketju Kroger kertoo aloittavansa elintarviketoimitukset asiakkailleen teknologiapartnerinsa Nuron autonomisilla kuljetusautoilla Arizonan Scottsdalessa. Ensi alkuun kyse on pilottiprojektista.
Kuvat Nuro

Myös kilpailevalla kauppaketjulla Walmartilla on oma teknologiakumppaninsa samaan tarkoitukseen.

”Kroger haluaa tuoda asiakkailleen kätevän ja edullisen tavan hankkia elintarvikkeita kotiovelleen”, sanoo Krogerin digitalisoinnin johtaja Yael Cosset Reutersille.

Pilotin ensimmäisessä vaiheessa Nuron teknologialla varustettu joukko Toyota Prius -autoja kuljettaa elintarvikkeita asiakkaille. Näissä autoissa on paikka myös kuljettajalle, joka voi ottaa ohjat, jos auton autonominen tekniikka pettää. Nuron täysautonomisella kuljetusvaunulla on tarkoitus aloittaa pilottikokeilu syksyllä. Nuron R1-kuljetusvaunussa (kuvassa) ei ole paikkaa kuljettajalle.

“Teemme vielä töitä R1:n lopullisen sertifioinnin kanssa ja testaamme sitä yhä. Sillä aikaa tavarat toimitetaan Prius-autoilla”, kertoo Nuron puhenainen.

Krogerin mukaan autonominen toimitus kotiovelle maksaa 5,95 dollaria eli 5,2 euroa riippumatta tilauksen koosta tai hinnasta.

Walmart ja sen yhteistyökumppani Waymo testaavat samaan aikaan omaa vastaavaa palveluaan Phoenixissa.

Julkaistu: 20.8.2018