Kokeile kotona! Lakkaa kevään kunniaksi kuviokynnet
Terveys ja hyvinvointi
Kokeile kotona! Lakkaa kevään kunniaksi kuviokynnet
Vakaakätinen piirtää nyt kynsiin aaltoja tai lakkaa kärjet eri värillä.
Julkaistu 18.4.2017

Jos haluat noudattaa kevään trendejä, valitse pehmeää, ballerinamaista pinkkiä, puuterimaisia vivahteita, harmahtavalla taitettuja värejä ja neutraaleja teemoja, kuvailee Essien päämanikyristi Rita Remark kevään kynsilakkatrendejä.

”Toisaalta kynsissä näkyy nyt myös vahvoja värejä ja Meksikosta saatuja vaikutteita. Lisäksi kynsiin taiteillaan liukuvärjäystä ja värikkäitä kärkiä.”

Kahdella värillä toteutetusta liukuvärjäyksestä saa maltillisen, jos valitsee toisiaan lähellä olevat sävyt. Toisistaan poikkeavilla vivahteilla lakkauksesta saa hyvinkin räväkän.

Eri värillä lakatut kynnenkärjet vaativat vakaata kättä aivan kuten kauden graafinen muotikin, jossa kynsiin maalataan aaltoilevia viivoja tai kynnet jaetaan pieniin osioihin, jotka väritetään eri sävyillä. Leikkimielisimmät voivat tehdä jokaisesta kynnestä erilaisen.

Jos haluat kynsiisi kuvioita, ovatpa ne viivoja tai graafisia alueita, varaa aikaa. Kuvioiden taiteilu onnistuu kapeakärkisellä siveltimellä paremmin kuin kynsilakkapullon omalla sudilla. Muista puhdistaa sivellin lakanpoistoaineella aina jokaisen värialueen jälkeen.

Näin onnistut lakkauksessa!

Poista vanhat lakat kastamalla vanulappu kynsilakanpoistoaineeseen. Paina vanulappu kynnelle ja pidä siinä hetki ennen kuin vedät tyvestä kärkeen. Näin lakka irtoaa helposti.

Levitä kynsinauhoille kynsinauhaöljyä ja hiero. Anna vaikuttaa jonkin aikaa.

Pyyhi kynnet uudestaan kynsilakanpoistoaineella, jotta öljy lähtee kynsistä eikä heikennä lakan kestoa.

Levitä aluslakka ja anna kuivua kunnolla.

Levitä värilakkaa pitkillä vedoilla, jotta jäljestä tulee tasainen. Anna kuivua ja toista.

Kun kynnet ovat kuivat, levitä päällyslakka.

Teksti: Kaisa Virtanen

Kuvat: Toni Härkönen ja Fotolia

Juttu on julkaistu Eevan numerossa 3/2017.

Lisää vinkkejä:

Kommentoi »