Apu

Koiranpennulle maistui korvakoru ja valkoiset fasaanit hämmentävät – Kotimaan katsaus

Koiranpennulle maistui korvakoru ja valkoiset fasaanit hämmentävät – Kotimaan katsaus
Helsingissä tuntematon rouva rapsutteli koiranpentu Lauhaa ja naista pusutellessaan pentu nielaisi vahingossa naisen timanttisen korvakorun. Nyt korun omistajaa etsitään Facebookin kautta. Tampereella alkaa vuorostaan mm. Tukholman ja Pietarin valloittanut kattoseikkailu.
Julkaistu: 19.5.2020

Kuvituskuva, kuvan lintu ei liity uutiseen.

Haukahdus

Helsinki. Vappuaattona tuntematon rouva pysähtyi rapsuttelemaan kolmikuista koiranpentu Lauhaa Helsingin Vuosaaren Aurinkolahdessa. ”He siinä tervehtväti ja koira pusutteli aika paljon”, Lauhan omistaja Enni Liukkonen kertoo. Äkkiä rapsuttelijarouva huomasi timanttisen korvakorunsa kadonneen eikä sitä löytynyt mistään. Rouva jopa mietti, olisiko koira saattanut sen nielaista. Seuraavana aamuna nappikorvakoru löytyi lapinporokoira Lauhan jätöksistä. Liukkonen pelasti korvakorun ja on siitä lähtien yrittänyt löytää korvakorun omistajaa Facebookin kautta.

Helteinen takatalvi

Lappeenranta. Toukokuun toinen viikko toi Etelä-Suomeen yllätyksen, kun taivaalta alkoi sataa räntää. Enemmän lunta tuli kuitenkin Päijät-Hämeessä, Savossa ja Kainuussa, missä havaintoasemilla oli paikoittain mitattu viidestä kahdeksaan senttiä lunta. Erikoiseksi tilanteen teki se, että samaan aikaan Suomessa myös mitattiin kevään lämpöennätys. Lappeenrannassa elohopea nousi 18,7 asteeseen.

Lähde: Karjalainen

Yöllisiä valoja, jotka eivät ole ufoja

Siilinjärvi. Tällä viikolla Ilmavoimien kaikki joukko-osastot osallistuvat perjantaihin jatkuvaan ilmataktiikkaharjoitukseen. Siihen osallistuu 28 Hornetia, neljästä kuuteen Hawkia, kaksi Casa-kuljetuskonetta ja kaksi yhteyskonetta. llmapuolustusta harjoittelevan joukon päätukikohta on Siilinjärvellä Rissalassa. Harjoitusvastustajan päätukikohta on Rovaniemellä.

Harjoitusviikolla on lentoja päivittäin pääsääntöisesti kello 9–19. Lentotoimintaharjoitukseen liittyy myös lentoja matalilla lentokorkeuksilla ja harjoituksessa käytetään lentokoneiden suojajärjestelmiin kuuluvia soihtuja, jotka voivat näkyä taivaalla kirkkaina valoilmiöinä. Harjoitukseen liittyy myös yliäänilentoja, joista voi kuulua pamaus.

Huonosti piiloutuvia

Ähtäri. Etelä-Pohjanmaalla Ähtärissä on tänä keväänä ihmetelty valkoisia fasaaneja. Valkoinen lintu on harvinaisuus, mutta vielä harvinaisempaa on se, että niitä on monta. Poikkeuksellisen värisiä lintuja on liikkunut aivan keskustan alueella, missä niistä on tehty useita havaintoja. Myös Ähtärin Eläinpuisto on julkaissut Facebook-sivuillaan videon alueellaan liikkuneista valkoisista fasaaneista.

Fasaanien arvellaan olevan maatilalla tarhattuja yksilöitä, jotka on vapautettu syksyllä metsästystä varten. Metsästykseen vapautetuista linnuista osa pääsee karkuun ja alkaa lisääntyä luonnossa.

Ähtärissä tehdyt havainnot useammasta valkoisesta fasaaniyksilöstä ovat erittäin harvinaisia, sillä valkoisia lintuja tavataan luonnossa vain muutamia yksilöitä vuodessa. valkoinen väritys voi suojella lintuja lumisena aikana, lumettomana aikana ne saattavat joutua petojen suihin. Jos pesintä onnistuu, selvinnee, voivatko valkoiset linnut saada valkoisia poikasia.

Lähde: Yle

Mainiot maisemat

Tampere. 200-vuotisjuhlaansa viettänyt Finlaysonin tehdasalue Tampereella saa kesäkuussa aivan uudenlaisen houkuttimen: opastetun kattokävelyn. Tampereen maisemia pääsee ihailemaan rakennusten katoille tehtyä reittiä pitkin. Siinä hyödynnetään Finlaysonin alueen huoltoreittien uusia kattosiltoja.

Seikkailusta vastaa Amazing City Oy. Kävelyt ovat pääsymaksullisia, ja reittejä on kahdenlaisia. Helppokulkuisempi reitti johtaa katon näköalatasanteelle, jossa voi ihailla Tammerkosken maisemia. Varsinaista seikkailureittiä pitkin kävellään turvavaljaita käyttäen oppaan johdolla. Seikkailureitille pääsee yhtä aikaa kuusi henkilöä ja kierros kestää noin 45 minuuttia.

Jokainen osallistuja saa kuulokkeet, joista voi kuunnella kävelyn aikana tarinoita ja tietoa Tampereesta. Tukholmassa ja Pietarissa kattokävelyt ovat olleet suosittuja jo pitkään.

Lähde: Iltalehti

Kommentoi »