Apu

Koira uupui jäiden keskelle saareen – Etelä-Savon pelastuslaitos pelasti rättiväsyneen poloisen – kuvat

Koira uupui jäiden keskelle saareen – Etelä-Savon pelastuslaitos pelasti rättiväsyneen poloisen – kuvat
Jäniksen perään lähtenyt ajokoira oli karussa yli vuorokauden. Pelastajien saapuessa se oli niin uupunut, ettei jaksanut edes tulla heitä vastaan.
Julkaistu: 16.12.2021

Etelä-Savon pelastuslaitos pelasti uupuneen ajokoiran hengen tiistaina 14. joulukuuta Savonlinnan palolaitoksen toimialueella.

Ajokoira oli lähtenyt jäniksen perään jo vuorokautta aiemmin maanantaiaamuna. Tiistaina koira paikantui tutkapannan avulla saareen. Huolestuttavasti kävi ilmi, että se ei ollut liikkunut useampaan tuntiin, eikä omistaja päässyt saareen huonojen jääolosuhteiden vuoksi.

Kaikeksi onneksi Etelä-Savon pelastuslaitos tarttui toimeen. Pelastajat pääsivät saareen hydrokopterilla eli jääkiitäjällä ja löysivät koiran metsästyskoirien seurantaohjelman avulla saaressa olevan mökin ovelta.

Lämpötila liikkui koiran retken aikana nollan ja muutaman pakkasasteen tienoilla.

Koira oli tässä vaiheessa jo niin uupunut, ettei se jaksanut edes tulla pelastajia vastaan. Se oli kuitenkin muuten hyvävointinen. Koira pääsi hydrokopterin kyytiin ja palautettiin onnistuneesti omistajalleen.

"Hydrokopteri pitää melkoista meteliä. Siinä ovat suojaimet koirallekin tarpeen."
Päivystävä palomestari

Etelä-Savon pelastuslaitos julkaisi tapahtuneesta kuvia Facebook-profiilissaan, ja uroteon lisäksi erityistä ihastusta herätti kuva, jossa koiralle oli huomaavaisesti laitettu kuulosuojaimet matkan ajaksi.

– Hydrokopteri pitää melkoista meteliä. Siinä käy sellainen humina, että suojaimet ovat koirallekin tarpeen, Etelä-Savon pelastusaseman päivystävä palomestari vahvistaa.

Palomies piti pelastetusta koirasta hyvää huolta.

Päivystävä palomestari kertoo, että eläinpelastustehtäviä tulee, jos ei nyt ihan päivittäin, niin useita viikossa.

– Vähän vuodenajasta riippuen, välillä kyseessä ovat pesästä lähteneet lokinpoikaset, jotka kävelevät kaupungilla tietä pitkin. Välillä hirvi on jäänyt jäihin tai lehmä karannut ja jäänyt vatsaansa myöten ojaan. Tehtäviä on laidasta laitaan.

– Jos eläimellä on oikeasti hätä, autamme tietysti, oli kyseessä sitten lemmikki tai luonnonvarainen eläin. Sen sijaan työhömme klassisesti liitettyjä kissa puussa -tapauksia joutuu välillä pohtimaan, että onko kissa oikeasti hädässä, palomestari hymähtää.

5 kommenttia