Tuulilasi

Koeajossa: Volkswagen Beetle 1.4 TSI 118 kW DSG Fender Edition – tunnetta mukaan


Volkswagen haki alkuvuodesta nyky-Kuplalle lisämyyntiä Fender-erikoismallin ja uusien moottorivaihtoehtojen avulla.
Kuvat Volkswagen

Fenderin nimi lienee tuttu jokaiselle kitaransoittoa koskaan edes harkinneelle. Volkswagen on valjastanut soitinvalmistajan brandin Beetle-mallinsa erikoisversion käyttöön. Suorin yhtymäkohta musiikkimaailmaan on ulkovärivalikoima: Fender-Beetleä saa vain keikkaroudarien suosimassa mustassa sävyssä. Luonnollisesti amerikkalaisyhtiö on toteuttanut spesiaali-Beetlen äänentoistojärjestelmän.

Fender-versio perustuu Design-varustetasoon, joten paketti sisältää mm. takaspoilerin tehokkaampien moottorien (nyt koeajettu 1.4 ja isompi, kaksilitrainen TSI) yhteydessä. Fender-lisiä ovat 18-tuumainen pyöräkoko erikoisvanteilla (Design-Beetlessä 215/60 R 16 -renkaat) ja kaksoisksenonajovalot. Mukana on myös ovilistoin toteutettu sisävalopaketti punaisella, valkoisella tai sinisellä sävyllä.

Ulkopuolelta Fender-Beetlen tunnistaa etulokasuojien teksteistä, sisällä soitinvalmistajan leima on lyöty sävyltään kitararunkoa muistuttavaan kojelautaan. Äänentoistojärjestelmään kuuluvat digitaalinen kymmenkanavainen vahvistin (400 W), kahdeksan kaiutinelementtiä ja tavaratilan koteloitu bassokaiutin. Toimintoja hallitaan kojelaudan 6,5-tuumaisen kosketusnäytön avulla. Järjestelmään voi liittää myös ulkopuolisia äänilähteitä.

Fender Editionia myytiin vain rajoitetun ajan, mutta Beetle-valikoiman uudet bensiinimoottorit 1.2 TSI (105 hv) ja 1.4 TSI (160 hv) sekä nyt myös kaksoiskytkinvaihteiston kanssa myytävä 1,6 litran diesel (105 hv) ovat edelleen tarjolla tavanomaisina malliversioina. Yks’nelonen bensakone on kaksilitraisten TSI-vaihtoehtojen tapaan tarjolla vain kytkinpolkimettomana versiona, ja se lunastaa auton ulkomuodon antamat menohalulupaukset.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 12.10.2013