Tuulilasi

Koeajossa nyt: Volvo V60 D4 Business man


Volvon dieselmallisto sai uuden moottorivaihtoehdon. Tutulla D4 -nimellä kulkeva turbodiesel lyö tiskiin yhden markkinoiden kovimpia teho/vääntö/CO2 -suhteita.
Kuvat Volvo

Kyseessä ei ole enää viisimukinen moottori, vaan yksi sylinteri on tiputettu pois. Nyt voi kuitenkin todeta, että mikä äänissä hävitään, se moottorin muissa ominaisuuksissa voitetaan. Kaksilitraisen turbodieselin Maksimiväännöksi ilmoitetaan 400 Nm ja maksimitehoksi 133 kW (181 hv).

Tuollaiset tehot ja väännöt otetaan tietenkin turbodieselistä nykyään helpohkosti, mutta yleensä vähän polttoainetalouden kustannuksella. Kuitenkin V60 kuorissa, manuaalivaihteisena kyseisen moottorin yhdistetyksi kulutukseksi ilmoitetaan 3,8 l/100km ja sitä vastaavaksi CO2 -päästöksi 99 g/km – siis vähemmän kuin D2 mallissa!

Kun pakettiin yhdistetään vielä ilmoitus 7,6 sekunnin 0-100 km/h kiihtyvyysajasta, on malli väkisinkin mielenkiintoinen. Koeajon aikana on tarkoitus paneutua sekä kulutus, että suorituskykyasioihin.

Mallin lähtöhinta on perusvarustelulla 39 187 euroa, eli hieman alle 2 000 euroa D2 -mallia enemmän. Automaattivaihteisto nostaa hintaa vähän alle tonnin.

Koeajossa nyt -sarjassa kerromme autoista, jotka ovat koeajossamme juuri tällä hetkellä.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 8.1.2014