Tuulilasi

Koeajossa nyt: Volkswagen Golf 1.6 TDI 81 kW Bluemotion – Golfin uusi dieselKoeajossa nyt: Volkswagen Golf 1.6 TDI 81 kW Bluemotion – Golfin uusi diesel

Golf -mallisto sai uuden dieselversion.
Teksti Juuso Kallioinen
Kuvat Volkswagen

Uusin moottori on 1.6 -litrainen, yhteispaineruiskutuskattila, niin kuin aiemmatkin malliston pienemmät dieselit. Tuoreimmassa versiossa tehoa on 81 kW (110 hv), siinä missä aiemmissa 1.6 -litraisissa on 90 tai 105 hevosvoimaa. Uuden moottorin kaverina on kuusivaihteinen manuaalivaihteisto.

Vaikka tehot ovat kasvaneet, on ilmoitettu EU-keskikulutus ja sitä vastaavat hiilidioksidipäästöt todella alhaiset: 3,2 l/100 km ja 85 g/km. Uusi moottori täyttää myös EU6-päästönormin vaatimukset.

Ainakin ajotietokoneen keskikulutuslukemat lupaavat tällä hetkellä varsin asiallisia lukemia. Koeajon aikana onkin tarkoitus ajaa Tuulilasin maantiekulutuslenkki.

BLUEMOTION -dieselien hinnat alkavat kolmiovisen Comfotlinen 24 621 eurosta. Matalan CO2 -päästön ansiosta valtiolle menee tästä summasta ”vain” 3 271 euroa. Viisiovisuus kasvattaa hintaa hieman alle 700 euroa.   

Koeajossa nyt -sarjassa kerromme autoista, jotka ovat koeajossamme juuri tällä hetkellä.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 22.10.2013