Tuulilasi

Koeajossa nyt: Uudistunut Dacia Duster


Dacian myynti Suomessa keskittyi viime vuonna todella voimakkaasti maasturimaiseen Dusteriin, jonka osuus merkin myynnistä oli noin kaksi kolmasosaa. Tilanne muuttunee tänä vuonna, kun Dacia on tuonut myyntiin mm. uuden sukupolven Logan MCV:n, ja Stepwayn saatavuus tehtaalta on kohentunut.
Teksti Timo Nurmi
Kuvat Juha Juntto

Tahdin takaamiseksi Dacia on kuitenkin uusinut myös Dusterin. Tyyli on tuttu: vähän uutta muotoa keulaan ja perään, lisäksi pientä meikkausta sinne sun tänne. Uudentyyppiset kattokaiteet ja päiväajovalot näkyvät ulospäin, uudelleen muotoillut istuimet sekä kojelauta ovat sisäpuolen päivityksiä.

Tekniikkaosastolla merkittävin uutuus on ilman muuta uusi TCe 125 -moottorivaihtoehto, joka on Dacioista ensimmäisenä tarjolla nimenomaan Dusterissa. Bensiinikäyttöinen 1,2-litrainen suorasuihkutusturbomoottori on hinnastossa perinteisemmän 1,6-litraisen bensakoneen ja 1,5-litraisen dieselin kaverina.

Astahtaminen Dusteriin osoittaa reseptin olevan ennallaan: karua vaikkakin sinänsä toimivaa. Moottorin pirteys riittää tämäntyyliselle autolle, käytettävyyttä himmentää mm. ohjauksen laiskahko keskittäminen.

Koeajossa nyt -sarjassa kerromme autoista, jotka ovat koeajossamme juuri tällä hetkellä.

Päivitys 23.1. klo 9:55: Moottoritietoja tarkennettu

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 23.1.2014