Tuulilasi

Koeajossa nyt: Skoda Octavia 4x4


Skoda on kasvattanut nelivetomallistoaan ottamalla tarjontaan myös LB- eli viistoperäisen Octavia-korimallin nelivedot. Aiemminhan neliveto-Octavia oli tarjolla vain farmarikorilla.
Teksti Timo Nurmi
Kuvat Timo Nurmi

4×4-Octavia on tuontiohjelmassa 1,8-litraisella bensiinimoottorilla sekä 1,6- ja 2,0-litraisilla dieseleillä. Viistoperäisenä hinnat alkavat 29 770 eurosta, jolla saa 1,6-litraisella ja 105-hevosvoimaisella dieselillä moottoroidun version.

Meillä on koeajossa nelivetomalliston tehokkain eli 184-hevosvoimaisella dieselmoottorilla varustettu Octavia, joka on aina varustettu kuusiportaisella DSG-kaksoiskytkinvaihteistolla.

Auton takapuolituntuma on mukavan napakka mutta silti sopivan kimmoisa, josta osakiitos menee maltilliselle rengaskoolle. Koeajoautossa on lisävarusteena Dynamic Pack, joka sisältää mm. sportti-istuimet edessä. Se on ehdottomasti suositeltava valinta autoon, sillä istuimissa on sekä mukavasti tukea että pehmeyttä.

Koeajossa nyt -sarjassa kerromme autoista, jotka ovat koeajossamme juuri tällä hetkellä.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin. 

Julkaistu: 19.2.2015