Tuulilasi

Koeajossa nyt: Seat Leon ST 4Drive

Koeajossa nyt: Seat Leon ST 4Drive
Seat Leon -mallisto on kasvanut nelivetoisilla versioilla.

Farmarikoriseen Leoniin eli ST:hen on nyt saatavana 4Drive-neliveto 1,6- ja 2,0-litraisten TDI-dieseleiden ja manuaalivaihteiston parina.

Viidennen sukupolven Haldexilla toteutetun nelivetoauton tekee mielenkiintoiseksi varsinkin hinta. Halvimmillaan eli 1,6-litraisella dieselillä ja Reference-varustetasolla neliveto-Leonin hinta on puristettu 24 683 euroon.

Style-varustelutasoon siirtyminen nostaa hintaa noin 1 600 eurolla, ja kaksilitraisen dieselin valinta moottoriksi merkitsee 27 931 (Style-varustelu) tai 30 128 (FR-varustelu) euron hintaa.

Edellisen kerran Leonista oli tarjolla nelivetoversio auton ensimmäisessä mallisukupolvessa, mutta sen jälkeen 4WD-versiot ovat olleet tauolla. Tälläkin kertaa 4Drive on siis myynnissä vain farmariversioon istutettuna, eikä tehdas ole lupaillut sen asentamista Leonin viistoperäiseen viisioviseen korimalliin.

Sen sijaan vielä tänä vuonna on odotettavissa Leon ST:stä esiteltävä X-perience -versio, joka on eräiden Volkswagen-konsernin jo tuotannossa olevien crossover-mallien, kuten Skoda Octavia Scoutin, kaltainen auto.

Meidän koeajossamme on tuo jo mainittu hinnat alkaen -versio, jonka moottorista otetaan 77 kW eli 105 hv tehoa. Ensituntumat lupailevat 4Driveltä tasapainoista suoritusta. Neliveto ei tunnu normaaliajossa käytännössä lainkaan kankeutena eikä lisämeluna, kuten sopii odottaakin.    

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa.

Julkaistu: 18.6.2014
Kommentoi »