Tuulilasi

Koeajossa nyt: Seat Leon ST


Seatin perusperheauto Leonin ensimmäinen farmari on ehtinyt suomalaisautoilijoiden saataville.
Teksti Timo Nurmi
Kuvat Seat

Sitä espanjalaismerkki lieneekin kaivannut, sillä Exeon poistuttua myynnistä merkillä ei ole ollut tarjota farkkua alemman keskiluokan kivikovaan kilpaan.

Viisi- ja kolmiovisten hatchback-versioiden rinnalle otettu farkku eli Seat-kielellä ST on myynnissä viidellä bensiinimoottorilla ja neljällä dieselillä. Hinnat alkavat 19 990 eurosta, jolla saa 86-hevosvoimaisen 1.2 TSI-bensaversion. Hinnaston huipulla on 184-hevosvoimainen 2.0 TDI DSG FR, jonka hinta on 32 084 euroa.

Leon ST:n tavaratilan kooksi ilmoitetaan perusasennossa 587 litraa, ja laajennettuna ruuma kasvaa 1 470 litran kokoiseksi. Varustelistaa on päivitetty mm. älykkäällä vakionopeudensäätimellä.

Koeajossamme on 122-hevosvoimainen 1.4 TSI Style, jonka hinta on 23 344 euroa. Downsizing-kulttuuria edustava bensaturbo liikuttaa ST-Leonia miellyttävän reippaasti, vaikka urheilullisuudesta ei voikaan puhua. Auto on ilmeeltään aiemmin koeajamamme viistoperäversion tavoin esimerkiksi konsernisisartaan VW Golfia sporttisemman oloinen.

Koeajossa nyt -sarjassa kerromme autoista, jotka ovat koeajossamme juuri tällä hetkellä.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 29.1.2014