Tuulilasi

Koeajossa nyt: Seat Leon SC 1.4 TSI Style – Audin makuinen SeatKoeajossa nyt: Seat Leon SC 1.4 TSI Style – Audin makuinen Seat

Kolmiovinen perheauto on nykyään aikamoinen harvinaisuus. Niinpä Seat Leon SC tuntui heti mielenkiintoiselta tuttavuudelta.
Teksti Lauri Larmela
Kuvat Seat

SC on uuden Leon-sarjan tuorein muunnos. Seuraavana on luvassa farkku – se esiteltiin äskettäin Frankfurtin näyttelyssä.

Kolmiovisessa korissa on hyvät ja huonot puolensa. Isoista ovista on helppo käydä etupenkeille, mutta pääsy taakse vaatii pientä jumppaa. Toisaalta pitää muistaa, että jos tällaiseen autoon päätyy, kulku takapenkille ei ole ensimmäisenä mielessä.

Muhkeat etuovet merkitsevät tiettyä luksusta, mutta myös piinaa: ahtailla parkkipaikoille ne osuvat jatkuvasti toisten autojen kylkiin, ellei malta olla riittävän varovainen. Negatiivisena lisäbonuksena tulee kuraongelma: jos auton kyljet ovat likaiset, kuski saastaa takuulla vaatteensa sovitellessaan itseään ratin taakse.

Kun sisään on päästy, oviproblematiikka unohtuu hetkessä. Koeajamamme Leonin kabiini oli musta ja hillityn tyylikäs. Istuin on tukeva ja hyvän ajoasennon löytäminen helppoa.

Koeajoauton moottori oli 1,4-litrainen TSI. Se tuntuu numeroarvoja tehokkammalta, kuten koeajolla käyneet tietävät. Salaisuus on turbon tukevassa väännössä: 200 newtonia antaa eväät vaivattomaan kulkuun.

Tehdas lupaa, että SC pinkaisee satasen vauhtiin 9,1 sekunnissa. Lukema alkaa olla sporttiluokkaa, ja pikkusportilta kolmiovinen SC oikeastaan tuntuukin.

Alusta on jämäkkä ja menossa on selvää audimaista otetta – Seat-suvun saksalaiset geenit on helppo tunnistaa.

Seat Leon SC 1.4 TSI Style maksaa perusvarustein 21 845 euroa.

Koeajossa nyt -sarjassa kerromme autoista, jotka ovat koeajossamme juuri tällä hetkellä.

Julkaistu: 18.9.2013