Tuulilasi

Koeajossa nyt: Renault Mégane Sport Tourer


Renault jatkaa ponnistelujaan markkinaosuutensa kasvattamiseksi.
Teksti Timo Nurmi
Kuvat Renault

Merkin siivu henkilöautojen ensirekisteröinneistä oli viime vuonna 1,1 prosenttia, mikä oli 0,1 prosenttiyksikköä vähemmän kuin vuotta aiemmin. Viime vuoden aikana merkki esitteli Suomessakin useita uutuusmalleja, jotka saattavat kääntää kehityksen positiiviseksi.

Tuorein uutuus tuotepuolella on kuitenkin Méganen päivittäminen Renaultin uuden brändi-ilmeen mukaiseksi. Sekä viistoperämallin eli HB:n että Sport Tourer -farmarin keulat ilmaisevat nyt aiempaa näyttävämmin, mikä merkki on kyseessä. Ison Renault-logon lisäksi keuliin on muokattu näkyvämpi etusäleikkö sekä mm. led-päiväajovalot.

Varustelua on parannettu sisällyttämällä vakiovarusteisiin mm. automaatti-ilmastointi, vakionopeudensäädin ja nopeudenrajoitin sekä lasinpyyhinten sadetunnistin.

Lisähoukuttimena Renault otti vuoden alussa käyttöön tyytyväisyystakuun, jossa asiakkaalla on mahdollisuus palauttaa ostamansa auto 30 päivän sisällä ensirekisteröinnistä.

Otimme koeajoon farmari-Méganen varustettuna 115-hevosvoimaisella bensiinimoottorilla ja tuontimalliston ainoalla eli Expression-varustelulla.

Ensituntuma autoon on positiivinen. Laatuvaikutelma on kunnossa, ja moottorin puhti riittää mainiosti normaalitempoiseen ajoon. Isot talvikengät jalassa ajettaessa poljinten sijoitus lähelle toisiaan haittaa hiukan.

Koeajossa nyt -sarjassa kerromme autoista, jotka ovat koeajossamme juuri tällä hetkellä.

Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 10.1.2014