Tuulilasi

Koeajossa nyt: Opel MerivaKoeajossa nyt: Opel Meriva

Opelin kompakti tila-auto Meriva on uudistunut.
Teksti Timo Nurmi
Kuvat Timo Nurmi

Ulkoisesti Merivaa on säädetty lisäämällä kromikoristeita maskiin ja etusumuvalojen kehyksiin. Myös kylkiin on lisätty hitunen kromin kiiltoa.

Takavalot on nyt toteutettu led-teknologialla, ja myös huomiovalot ovat led-versiot (versiosta riippuen vakio- tai lisävaruste).

Merivan ainoa varustetaso on Enjoy, johon kuuluu nyt vakiona mm. kevytmetallivanteet sekä seitsentuumainen monitoiminäyttö kojelaudassa. Toistaiseksi autoon myydään noin 700 euron kampanjahinnalla mukavuus- ja näkyvyyspakettia, johon kuuluu mm. automaatti-ilmastointi, pysäköintiavustin sekä sadetunnistin.

Moottorivaihtoehdot ovat 1,4-litrainen turboahdettu bensiinimoottori sekä 1,6- ja 1,7-litraiset turbodieselit. Molemmat saa sekä manuaali- että automaattivaihteistolla. Valikoiman tuorein voimanlähdevaihtoehto on 1,6-litrainen diesel, joka esiteltiin ensimmäiseksi Zafira Tourerissa.

Koeajossamme on bensaturbo-Meriva kuusivaihteisella automaatilla. Sen listahinta on 23 890 euroa, mikä on 2 500 euroa manuaaliversiota enemmän. Tuolla hinnalla ostaja saa tosin myös 20 hevosvoimaa lisätehoa, sillä manuaaliversion moottori on tuon verran pienempitehoinen.

Koeajossa nyt -sarjassa kerromme autoista, jotka ovat koeajossamme juuri tällä hetkellä.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 1.4.2014