Tuulilasi

Koeajossa nyt: Opel Insignia kävi kasvojenkohotuksessa


Insignia hakee faceliftin avulla paikkaansa ylemmässä keskiluokassa.
Kuvat Opel

Naamapesun lisäksi neliovinen koriversio palaa myyntiin ja valikoima täydentyy maastohenkisellä Country Tourer -mökkimallilla. Neliveto-Insignioita myydään toki myös ilman ulkoisia CT-tunnuksia.

Suomen Opelin toimitusjohtaja Rami Kittilä korostaa, että Insignia on Euroopan toiseksi suosituin ylemmän keskiluokan malli heti Volkswagen Passatin jälkeen, ja odotukset ovat nyt korkealla myös kotimaisen myynnin suhteen.

Meillä oli ajossa viisiovinen korimalli, jonka pellin alla majaili alle sadan CO2-gramman normipäästöihin yltävä kaksilitrainen dieselkone.

Uuden kosketusnäytön mainostetaan helpottavan radion ja puhelimen käyttöä, mutta kojelaudan yleisvaikutelma ei vieläkään hurmaa selkeydellään.

Varusteissa tai ominaisuuksissa ei sinänsä ole suurta huomauttamista, joten mahdollisuudet nostaa myyntiä viime ja toissa vuoden 600–700 auton tasolta ovat varmasti olemassa. Toki kilpailuakin riittää: aiemmin mainittu Passat vaihtaa mallisukupolvea jo vajaan vuoden kuluttua, joten Insignian etsikkoaika on juuri nyt.

Koeajossa nyt -sarjassa kerromme autoista, jotka ovat koeajossamme juuri tällä hetkellä.

Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 16.1.2014