Tuulilasi

Koeajossa nyt: Mitsubishi ASX 2.2 DiD Invite 4WD 6AT


Mitsubishin pieni katumaasturi ASX on nyt myynnissä entistä edustavammalla kokoonpanolla.
Teksti Timo Nurmi
Kuvat Timo Nurmi

ASX:n konehuoneeseen on istutettu Outlanderistakin tuttu 2,2-litrainen diesel parinaan kuusivaihteinen automaattivaihteisto. Voimapaketin edesottamukset siirretään tiehen joko kaksi- tai nelivedolla, joten kyseessä on kohtuullisen talvikelpoinen paketti.

Nelivedon, dieselin ja automaatin yhdistelmänä ASX kilpailee ainakin hinnallaan. Silti uutuus sijoittuu ASX-hinnaston yläpäähän, sillä vaihtoehtoina bensapuolella on vain 1,6-litrainen moottori etuvetoisena ja manuaalilaatikolla sekä 1,8-litrainen diesel, sekin manuaalina mutta nelivedolla. Uutuusversion hinta on alkaen 32 300 euroa, kun pienempi diesel maksaa alkaen 28 300 euroa – siis manuaalivaihteistolla. Bensiiniversioiden hinnat alkavat 19 995 eurosta.

Dieselin lihakset antavat ASX:lle tarvittaessa mukavan ripeää kyytiä. Vaihteisto toimii siististi, vaikka vaihdot ovatkin hieman pehmeänverkkaisia verrattuna napakimpiin kilpailijoihin. Nykytyyliin auton sähköaivot ohjaavat laatikon vaihtamaan isommalle pykälälle melkoisen matalilla kierroksilla, mikä tuntuu välillä pienenä jyrinänä voimalinjan suunnasta.

Koeajossa nyt -sarjassa kerromme autoista, jotka ovat koeajossamme juuri tällä hetkellä.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 20.3.2014