Tuulilasi

Koeajossa nyt: Ford Grand Tourneo ConnectKoeajossa nyt: Ford Grand Tourneo Connect

Ford on tuonut myyntiin Tourneo Connect- ja Grand Tourneo Connect -mallit, jotka edustavat tila-autoa perinteisimmillään.
Teksti Timo Nurmi
Kuvat TL-verkkotoimitus

Melko kulmikkaaseen koriin rakennetut mallit ovat rakenteeltaan osin yhteneväisiä Transit Connect -pakettiauton kanssa. Mallissa on versiosta riippuen viisi (Tourneo) tai seitsemän (Grand Tourneo) istumapaikkaa.

Moottorivalikoima sisältää 1,0-litraisen (100 hv) ja 1,6-litraisen (150 hv) Ecoboost-bensiinimoottorin sekä 1,6-litraisen TDCi-dieselmoottorin 95 ja 115 hevosvoiman versioina. Varustetasot ovat Trend sekä Titanium, joka pidentää vakiovarustelistaa Trendiin verrattuna mm. vakionopeudensäätimellä, pysäköintitutkalla takana sekä 16-tuumaisilla kevytmetallivanteilla.

Tourneo Connectin hinnat alkavat 25 862 eurosta ja Grand Tourneo Connectin 29 926 eurosta. Koeajossamme on Grand Tourneo Connect 115-hevosvoimaisella dieselmoottorilla ja Titanium-varustelulla. Hintaa tälle dieselvalikoiman kalleimmalle versiolle kertyy 33 958 euroa.

Auton kaikilla istuinriveillä on mukavasti tilaa – siis myös kahdella takimmaisella istuimella. Istuma-asento on niin ikään kaikilla istuinriveillä hyötyajoneuvomaisen pystyhkö. Dieselin suorituskyky on riittävä, mutta yhdenkään hengen kuormalla ajettaessa se ei yllä kovin riuskaan tahtiin. 

Koeajossa nyt -sarjassa kerromme autoista, jotka ovat koeajossamme juuri tällä hetkellä.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 13.2.2014