Tuulilasi

Koeajo: Skoda Octavia 1.8 TSI DSG Elegance tuo tuulahduksen luksusta mukanaan


Skoda Octavia 1.8 TSI DSG Elegance näytti poikkeuksellisen tyylikkäältä heti kärkeen. Ensivaikutelma ei pettänyt tälläkään kertaa.

Octavian pinnassa hohteli poikkeuksellisen tumma ruskean sävy. Eikä tässä vielä kaikki. Kun avasin oven, kontrasti oli tuntuva: avara matkustamo oli verhoiltu kauttaaltaan hyvin vaalealla materiaalilla. Paletissa oli nahkaa, keinonahkaa ja alcantaraa. Namia eikä mitään normisettiä tällä kertaa.

Skoda on edelleen merkki, joka jakaa ihmiset leireihin. Tällä poikkeuksellisen tyylikkäällä Octavialla oli hauska pelata pieniä roolipelejä, ja tarkkailla siinä samalla ihmisten reaktioita. Edellisen sukupolven farkku-Octavialla ajanut mieshenkilö tuli juttelemaan, ja kehui autoa suu messingillä: "Kyllä on Octavia muuttunut, näyttää hyvältä!"

Kyytiin nappaamani nirso tuttavapariskunta oli hätää kärsimässä. Aistikkaan sisutuksen ja hillityn ulkomuodon yhdistelmä teki heihin selvästi vaikutuksen, mutta kummankaan sukupuolen edustaja ei pystynyt sanomaan Octaviasta mitään myönteistä – vaikka olisi selvästi tehnyt mieli!

Ajelin Octavialla viikon päivät. Tyyliseikkojen lisäksi mieleen jäi kova kulku: 180 hevosvoiman potku tuntuu.

Artikkeli on julkaistu aiemmin Tuulilasin numerossa 9/2013.

Julkaistu: 15.8.2013