Tuulilasi

Kodiaqille haastaja - Peugeotin tila-auto 5008 muuttui katumaasturiksi


Peugeot on esitellyt Pariisin autonäyttelyn alla uuden 5008:n. Aiemmin 5008 on tunnettu tila-autona, mutta nyt malli on muuttunut katumaasturimaiseksi.
Teksti Max Lange

Peugeot on esitellyt Pariisin autonäyttelyn alla uuden 5008:n. Aiemmin 5008 on tunnettu tila-autona, mutta nyt malli on muuttunut katumaasturimaiseksi.

Peugeot on tehnyt 5008:sta isokokoisen seitsenpaikkaisen katumaasturin, jonka kokonaispituus on 4,64 metriä. Äskettäin esitelty Skoda Kodiaq on vain hieman pidempi 4,7-metrillään. Peugeotin mukaan uutuus yhdistää tila-auton tilat katumaasturin korkeampaan koriin. Uutuus on myös aina seitsemänpaikkainen.

Edeltäjäänsä nähden kasvu on ollut huomattavaa, sillä pituutta on tullut lisää peräti 19 cm. Akselivälikin on kasvanut 16,5 senttimetrillä. Vaikka muodot ovat aiempaa katumaasturimaisemmat, ei auton korkeus ole kasvanut lainkaan.

Muutoin 5008 edustaa merkin uutta muotoilulinjaa. Esimerkiksi äskettäin esitelty 3008 jakaa hyvin pitkälti samanlaisen yleisilmeen 5008:n kanssa. Uutuuden ohjaamo edustaa myös täysin uutta muotoilusuuntaa Peugeotilta. Ohjaamo kaartuu selkeästi kuljettajan ympärille.

Ohjaamon keskipisteenä löytyy 12,3-tuumainen digitaalinen mittaristo sekä 8-tuumainen kosketusnäyttö keskikonsolista. Kuljettajan ympäristö on erittäin modernin näköinen, eikä ainakaan kuvien perusteella Peugeotilla ole päädytty turhaan kikkailuun.

5008:iin on tarjolla PSA-konsernista tuttuja bensiini- ja dieselmoottoreita. Bensapuolella tarjolla ovat 1,2- ja 1,6 PureTech moottorit ja dieseleinä 1,6 ja 2,0 -HDi-moottorit.

Peugeot 5008 esitellään suurelle yleisölle Pariisin autonäyttelyssä ja Suomeen se saapunee vuoden 2017 puolella.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Julkaistu: 7.9.2016