Tuulilasi

Klassikot taas keväällä koolla Lahdessa – teemana erilaisuus


Ensi kevään Classic Motorshow -näyttelyn teemana on "Erilaisuus kunniaan" ja tavan mukaan järjestäjätaholla pohditaan korvat savuten mitä kalustoa ensi kevään teemaosasto tulee pitämään sisällään.
Kuvat Classic Motorshow

Poikkeava ulkonäkö tekee autosta ilman muuta erilaisen. Tietenkin myös tekniikassa voi olla jotain täysin aiemmasta poikkeavaa, kuten esim. Wankel kiertomäntämoottori.

Edelleen koko ajoneuvon konsepti voi olla uraauurtava, mistä mainioksi esimerkiksi käy Mini. Se ei välttämättä nykypäivän näkökulmasta tunnu kovin erikoiselta autolta, mutta 50-luvun lopulla markkinoille tullessaan se oli melkein järkyttävän erilainen. Pioneerien kädenjälki on aina erilaista.

Classic Motorshow´n 2015 teemakuvan kaikki kolme ajopeliä olivat omalla aikakaudellaan erilaisia. Fiat Multiplan erilaisuutta tuskin tarvitsee edes kummemmin perustella. Teijo taas oli omintakeinen yritys valmistaa kotimaista avolavapakettiautoa, jonka suunnitteli kilpa-autoistaan tunnettu Max Johanson. Ernst Heinkel puolestaan päätti lentokone-tehtaansa menetettyään tehdä maailman parhaan ja edistyksellisimmän skootterin, siis erilaisen kuin muut.

Yksilöllisyys on kiistatta erilaisuutta, mutta sen merkityksellisyys muille kuin tekijälle itselleen riippuu tekeleen ansioista.

"Teemaosastolle saatetaan ottaa myös omistajien toimesta yksilöityjä ajoneuvoja" sanoo Classic Motorshow´n järjestelyistä vastaava Risto Laine.

"Luomuksen pitää kuitenkin olla niin alkuperäisestä poikkeava ja korkeatasoisesti toteutettu, että sen esilläolo on perusteltua."

Classic Motorshow järjestetään Lahden Messukeskuksessa 2.-3.5.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 26.9.2014