Klaebon ylivoima jatkui miesten sprintissä, Niskasen ja Pentsisen kiri ei riittänyt
Puheenaiheet
Klaebon ylivoima jatkui miesten sprintissä, Niskasen ja Pentsisen kiri ei riittänyt
Norjan lapsenkasvoinen ja hämmästyttävän kevyesti etenevä Johannes Høsflot Klæbo voitti jälleen yhden kisan lähes näytöstyyliin, nyt maailmancupin sprintin Planicassa. Klæbon kanssa välierissä loppusuoralla leikitellyt ja nyrkkiä yhteen lyönyt maanmies Emil Iversen hiihti kakkoseksi. Iivo Niskanen oli parhaana suomalaisena välieränsä neljäs.
Julkaistu 20.1.2018
Apu

- Heräsin just, Iivo Niskanen tokaisi leveästi hymyillen joukkuetovereilleen, kun hän oli selviytynyt erästään kakkosena välieriin Planican aurinkoisella hiihtostadionilla.

Finaalipaikkaan kuuden parhaan joukkoon aika ei kuitenkaan riittänyt, eikä Niskasesta ollut välierässä vastaamaan kisaa joka erässä hallinneiden Norjan Johannes Klæbon ja Emil Iversenin irtiottoon radan viimeisessä mäessä.

Norjalaisten ylivoimasta kertoo, että kolmanneksi yltänyt Ruotsin Teodor Peterson jäi voittajasta yli seitsemän sekuntia – 1,6 kilometrin matkalla.

Nousua Suomen miesten hiihtoeliittiin tekevä Anssi Pentsinen lähti puolivälierässään rohkeasti vetämään letkaa ja roikkui pitkään kiinni välieräpaikassa, mutta samainen nousu pudotti hänet jatkosta.

- Ajattelin, että tuo mäki on minulle hyvä. Minulla on ollut vaikeuksia loppukirissä, joten yritin iskeä eroa nousussa, mutta ei sitten ihan riittänyt. Ja möhlin homman viimeiseen kurviin aika typerästi: vauhdit tyssäsivät siihen ja kaveri pääsi puikkaamaan ohi. Tällä menolla kakkossija ja jatkopaikka olisi ollut ihan otettavissa, Pentsinen harmitteli Avulle.

Kokonaisvireensä Pentsinen on silti tyytyväinen. Suoritukset ovat olleet nousevalla käyrällä ja vakioituneet niin ehjiksi, että hänet nähdään näillä näytöillä todennäköisesti Suomen viestijoukkueen neljäntenä lenkkinä Koreassa.

Aiemmin tällä kaudella sprinteissä loistanut Ristomatti Hakola ja Lauri Vuorinen karsiutuivat niin ikään puolivälierissä, ja Toni Ketelä sekä Martti Jylhä jo alkukarsinnassa.

Kommentoi »