Tuulilasi

KL: Suomalainen autokauppaketju avaa myymälän SaksaanKL: Suomalainen autokauppaketju avaa myymälän Saksaan

Yksi Suomen isoimmista käytettyjä autoja myyvistä liikkeistä, Kamux, on avaamassa uuden myymälän Saksaan, kertoo Kauppalehti.
Teksti Max Lange
Kuvat Kuvakaappaus / Kamux.fi

Kamuxille uusi myymälä Saksassa on ensimmäinen laatuaan, muttei ulkomailla. Kamux on laajentunut vauhdilla, ja sillä on Suomessa 30 myyntipistettä ja Ruotsissa myös kahdeksan.

Vaikka Saksan automarkkinat ovat laajat, on Kamuxin toimintamalli ainutlaatuinen Saksassa. Saksan käytettyjen autojen markkinat keskittyvät 45 prosenttisesti yksityisten ostajien välillä. Loppu jakaantuu merkkiliikkeiden ja ns. ”häkkiliikkeiden” kesken. Kamuxin tapaista käytettyihin autoihin erikoistunutta kauppaketjua ei Saksassa ole.

Kamuxin myymälä Saksassa sijaitsee Hampurissa, ja se avataan tämän vuoden joulukuussa. Myymälästä on tulossa iso, sillä sinne on tulossa jopa 200 auton valikoima. Suurimmat suomalaiset liikkeet ovat noin 150 auton kokoisia, kertoo Kauppalehti.

Kamuxin toimitusjohtaja Juha Kalliokoski kertoo, että Saksan projekti on edennyt odotettua hitaammin. Erityisesti oikean vetäjän löytäminen Saksaan on ollut työlästä. Yhteensä Saksaan palkataan 13 henkilöä, joista automyyjiä on seitsemän.

Kamuxin toiminta perustuu pieniin kustannuksiin ja nopeaan varaston vaihtumiseen. Samaa toimintamallia aiotaan hyödyntää myös Saksassa.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 31.8.2015