Kirsi Alm-Siira oli kapinallinen teini
Puheenaiheet
Kirsi Alm-Siira oli kapinallinen teini
Uutisankkuri Kirsi Alm-Siiran tie koko kansan tuntemaksi uutisankkuriksi ei ollut suoraviivainen. 14-vuotiaana grillikioskilla taskurahoja tienannut tyttö sai potkut lukiosta pinnattuaan tunneilta. -Sitten järki voitti ja kävin lukion loppuun, kirjoittelin eri lehtiin ja työskentelin radiossa. Haaveeni oli päästä töihin televisioon.
Julkaistu 7.9.2017
Apu

Vauhtimimmi ei ole lainkaan väärä määritelmä, jos pitää luonnehti Kirsi Alm-Siiran persoonallisuutta. Hän on uutisankkuri, jumppatuntien vetäjä ja kahden tytön äiti. 

Nelilapsisen perheen vilkas tyttö harrasti lapsuudessaan yleisurheilua ja viiletti kotikonnuillaan Noormarkussa naapurin poikien kanssa pitkin metsiä.

-Omatoimiseksi oppi, sillä ei lapsia kuskattu 1970- ja 80-luvuilla mihinkään. Kotitalon ympärillä oli pelkkiä peltoja ja metsää, ja se oli turvallinen ja hyvä kasvuympäristö.

Murrosiässä alkoi kapinavaihe auktoriteetteja vastaan. Kirsi Alm-Siira sanoo, että hän halusi olla kovisporukan kovin. Koulusta pinnaamisen ja niskuroivan asenteen vuoksi hänen seitsemännen luokan todistuksensa keskiarvo oli vain vähän yli kuusi, mutta hän nosti sen ysiluokalla lähemmäs yhdeksää.

-Sitä ennen, päästyäni kahdeksannelta luokalta olin koko seuraavan vuoden, 14-vuotiaana Porissa grillikioskilla iltatöissä. Työntekoon liittyi vahvasti haluni ansaita omaa rahaa. 

Työnteko maistui paremmalta kuin koulu, sillä lukiosta Kirsi Alm-Siira sai väliaikaiset potkut. Kirjoitettuaan ylioppilaaksi hänen elämänsä on ollut monien erilaisten töiden jälkeen tasaisempaa.

-Pääsin vuonna 2006 unelma-ammattiini uutisankkuriksi. Nautin siitä, että suorassa lähetyksessä työ tulee kerralla valmiiksi. Ja suoran lähetyksen jännitysmomentti sopii minulle hyvin.

Lisää Kirsi Alm-Siiran elämästä tämän viikon Avussa.

teksti Liisa Talvitie, kuva Hannes Paananen

Kommentoi »