Kirjailija Juha Itkosen Hämeenlinna
Matkailu
Kirjailija Juha Itkosen Hämeenlinna
Kirjailija Juha Itkosen näytelmä Hämeenlinna pyörii parhaillaan Helsingin Q-teatterissa. Itkonen poimi Mondolle viisi suosikkipaikkaansa entisestä kotikaupungistaan.
Julkaistu 3.10.2013
Mondo

Kirjailija Juha Itkonen kertoo, mitä hänen entisessä kotikaupungissaan Hämeenlinnassa kannattaa tehdä.

Tori. Hämeenlinna ei ole mikä tahansa radanvarteen roiskaistu taajama vaan neljäsataa vuotta vanha kaupunki. Keskustassa on siisti ruutukaava ja 60-luvun tuhoamis­vimman jälkeenkin kohtuullisen paljon vanhoja rakennuksia. Tori on kaupungin keskipiste. Läheisyydessä on suosittu ravintola Piparkakkutalo, joka on rakennettu 1900-luvun kauppiaskotiin. 

Aulanko. Aulangon maisemien sanotaan toimineen Sibeliuksen Finlandian innoittajana. Säveltäjämestarihan on syntynyt Hämeenlinnassa eikä suinkaan Järvenpäässä. Jos Hämeenlinnaan jää yöksi, Aulangon tyylikäs funkkis­hotelli (rantasipi.fi) moderneine kylpylöineen on lapsiperheille erityisen suositeltava vaihtoehto.

Hämeen linna. Kyllä, Hämeenlinnasta todella löytyy linna. Sitä paitsi varsin hieno sellainen: punatiilinen kolossi Vanajaveden rannassa. Kun myös sisätilat on restauroitu, linna on ehdottomasti pistäytymisen arvoinen.

Rinkelinmäen jäähalli. Tunnelma pienessä hallissa on aivan toista luokkaa kuin Hartwall Areenalla. Räävittömyyksiin tosin kannattaa varautua: maankuulu sikakatsomo on saanut nimensä täydestä syystä.

Ravintola Hällä. Hämeenlinnan legendaarisimpia ravintoloita, jonka tiloissa on vuosikymmenien mittaan nähty tansseja, stripteasea ja karaokea. Kolme vuotta sitten kellarikapakasta kuoriutui viihtyisä ja laadukas ruokapaikka.Kirjailija Juha Itkonen kertoo, mitä hänen entisessä kotikaupungissaan kannattaa tehdä.

Kommentoi »