Kirja-arvio: Tuomas Vimman vauhdikas uutuus vie Pariisiin maan alle
Kulttuuri
Kirja-arvio: Tuomas Vimman vauhdikas uutuus vie Pariisiin maan alle
Pariisilainen valokuvaaja Maxine on juuri ikuistamassa kaunista katunäkymää, kun naulapommi räjähtää ja tekee hurjaa tuhoa. Räjähdyksessä kuolee muun muassa suomalaismalli Kristiina, jonka kaksoissisko Katariina lentää Pariisiin selvittämään sisarensa asioita
Julkaistu 9.1.2018
Apu

Pariisilainen valokuvaaja Maxine on juuri ikuistamassa kaunista katunäkymää, kun naulapommi räjähtää ja tekee hurjaa tuhoa. Räjähdyksessä kuolee muun muassa suomalaismalli Kristiina, jonka kaksoissisko Katariina lentää Pariisiin selvittämään sisarensa asioita. 

Mitä tapahtui juuri ennen räjähdystä ja keitä Maxinen räjähdyspaikalla ottamassa kuvassa näkyy? Maxine saa huomata, että kameran muistikortti kiinnostaa sekä poliisia että terroristeja. Hän päätyy pakomatkalle suomalaisen Katariinan ja hämärän nettidiilerin kanssa alamaailman hallitsemiin katakombeihin.

Tuomas Vimman romaani Vasen ranta (Gummerus) on vauhdikas kuvaus pakomatkasta Pariisin alamaailmassa. Kirja sopii pariisilaiselämän ystäville. Vimma vetää juonenkäänteet viihdyttäville kierroksille eikä ujostele rakkauttaan elämän hienoihin ylellisyyksiin. Hersyvä kerronta saa hymyn huulille.

Teksti Satu Kärki

Kommentoi »