Tuulilasi

Kiinnostavatko pienoismallit? – Ford tarjoaa autoistaan 3D-tulostettavia versioita


Ford on käynnistänyt 3d.ford.com –nimisen verkkosivuston, jonka kautta voi ostaa joko 3D-tulostetun Ford-pienoismallin tai sen 3D-tulostettavan tiedoston.
Teksti Max Lange
Kuvat Turboliquid, Ford

Pienoismalleina toistaiseksi tarjolla ovat uusi Ford GT, F-150 Raptor, uusi Focus RS sekä ST, Fiesta ST ja Shelby GT 350 R. Valmiiksi tulostettu malli maksaa 39 dollaria ja auton itse tulostettava STL-tiedosto 4,99 dollaria.

Valmiit mallit tulostaa yhdysvaltalainen Turbosquid, jonka kautta voi tilata myös lukuisia muitakin 3D- malleja. Valmiiden mallien mittakaava on 1/32.

Itse tulostettavat mallit sopivat mihinkä tahansa ammattimaiseen tai kotikäyttöön tarkoitettuun 3D-tulostimeen. Tällöin myös auton mittakaava sekä materiaalivalinta on kiinni vain tulostimen kyvyistä.

Fordin mukaan myöhemmin tarjolle tulee lisää siniovaalimerkin malleja. Saman sivuston kautta Ford tarjoaa myös ammattilaistason lisenssiä 3D-malleille, jota voivat hyödyntää esimerkiksi animaattorit tai videopelien tekijät.

Mielenkiintoista nähdä, lähtevätkö muut autonvalmistajat mukaan 3D-tulostettaviin versioihin heidän automalleistaan.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 15.6.2015