Tuulilasi

Kiinassa ollut suurpalo on tuhonnut tuhansia uusia autoja – miljoonavahingot

Kiinassa ollut suurpalo on tuhonnut tuhansia uusia autoja – miljoonavahingot
Kiinan Tianjinin kaupungissa tapahtunut satama-alueen suurpalo on tuhonnut useita tuhansia uusia autoja ainakin neljältä eri automerkiltä.
Teksti Max Lange
Kuvat RYAN DU/FEATURECHINA/Newscom

Kiinalaismedian mukaan noin 2 700 autoa palossa tuhoutuneista oli Volkswageneita. Saksalaismerkki ei ole virallisesti kuitenkaan vahvistanut määrää. Tämän lisäksi ainakin 4 000 Hyundaita ja Kiaa sekä noin 1 500 Renaultia oli tuhoutunut palossa, toteavat NBC:n raportit.

VW kertoo, että yhtäkään palossa tuhoutunutta tai vaurioita saatua autoa ei yritetä myydä asiakkaille. Renault puolestaan arvioi, että tuhoutuneiden autojen arvo oli noin 30 miljoonaa euroa, kertoo Automotive News Europe.

Tianjinin satama-alueella ollut tehdas räjähti voimakkaasti ja aiheutti suuren sienipilven. Räjähdyksen sytyttämä palo teki suurta tuhoa ympäri maailman kymmenenneksi suurinta satama-aluetta. Jopa 700 ihmistä loukkaantui ja 51 sai surmansa räjähdyksessä.

Tianjin on yksi Kiinan tärkeimpiä satamia, joihin maahantuotavia uusia autoja säilötään. Autot odottavat satamassa, kunnes niitä kuljetetaan muualle Kiinaan autokauppoihin myytäviksi ja luovutettaviksi.

Tianjinin satama sijaitsee noin 180 kilometrin päässä Pekingistä kaakkoon.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Julkaistu: 14.8.2015
Kommentoi »