Tuulilasi

Kiinassa kehitetään älytietä, joka lataisi sähköautojen akutKiinassa kehitetään älytietä, joka lataisi sähköautojen akut

Kiinan Jinanissa on moottoritie, jota pitkin ajaa 45 000 autoa päivässä. Qilu Transportation Development Group on laittanut noin kilometrin osuudelle aurinkokennorakenteen, joka pystyy tuottamaan sähkön tieosuuden katuvaloihin ja noin 800 kotiin.
Kuvat All Over Press

Yhtiön tarkoituksena on kuitenkin laajentaa hanke älytieksi, joka lataisi sähköautojen akkuja samalla, kun sen yli ajetaan.

Kukaan ei vielä tiedä, koska projekti on valmis.

”Teknologian osalta auton akkujen lataaminen ei ole ongelma. Mutta älytien on oltava huomattavasti pidempi, että se pystyy lataamaan autojen akkuja riittävästi. Tällä hetkellä yhden neliömetrin kustannukset ovat noin 1112 dollaria, olemme laskeneet, että ne on saatava alennettua 477 dollariin, että massatuotannon aloittamisessa olisi järkeä”, sanoo yhtiön toimitusjohtaja Zhou Yong Bloombergille.

Qilu Transportation Development Group kehittää tietä yhdessä paikallisten autonvalmistajien kanssa, mutta niiden nimeä se ei halua kertoa.

Kiina on maailman johtava sähköautomaa, vuonna 2017 yli puolet maailmassa myydyistä sähköautoista ostettiin Kiinassa.

Julkaistu: 14.4.2018