Tuulilasi

Kiinassa erikoinen ongelma – liikaa sähköautoja

Kiinassa erikoinen ongelma – liikaa sähköautoja
Kiinan hallitus on ottanut kantaa maan autoteollisuuden tilanteeseen. Informaatio- ja teknologiaministeri Xiao Yaqing kannustaa yrityksiä yhdistämään toimintojaan, koska maassa on hänen mukaansa liikaa sähköautojen valmistajia.
Julkaistu: 17.9.2021

Ministeri myös lupasi, että Kiina tulee parantamaan latausverkostoaan ja parantamaan sähköautojen myyntiverkostoaan myös maaseudulla.

Kiinan hallituksen kova halu luoda autoilusta yhä vihreämpää, on saanut paikalliset sähköautojen valmistajat Nion, Xpengin ja BYD:n kiihdyttämään tuotantokapasiteettiaan. Se ei kuitenkaan ole täysin toteutunut globaalin komponenttipulan eli käytännössä mikrosirujen puutteen vuoksi.

Kiinan viranomaiset sakottivat hiljattain kolmea eri siruvalmistajaa hintojen reippaasta nostosta. Tarkoituksena on turvata maailman suurimman automarkkinan autoteollisuuden kilpailukyky.

Tällä hetkellä samojen ongelmien kanssa painivat autonvalmistajat ympäri maailman, moni yhtiö on joutunut laskemaan tuotantokapasiteettiaan ja jopa pitämään taukoja tuotannosta.

14 kommenttia