Tuulilasi

Kiinan tullitariffit kiukuttavat Yhdysvalloissa

Kiinan tullitariffit kiukuttavat Yhdysvalloissa
Kiinalainen autonvalmistaja GAC Motor kertoi Detroitin autonäyttelyssä tähtäävänsä Yhdysvaltain markkinoille vuonna 2019. Yhdysvaltain senaatti saattaa kuitenkin estää tämän.
Kuvat

GAC:n suunnitelmana on tuoda uudelleen suunniteltu GS8 SUV ensin ja kasvattaa sen jälkeen mallistoa pikkuhiljaa.

Yhdysvalloissa tehdyille autoille on Kiinassa korkeat tullimaksut, joten kiinalaisyrityksen tulo Yhdysvaltoihin ei käy kuin tanssi. Senaatin jäsen Chuck Schumer kuvasi juuri puheessaan Kiinan tuontilakeja totaalisen epäreiluiksi.

Jos auto on valmistettu Yhdysvalloissa ja viedään myytäväksi Kiinaan, siitä maksetaan 25 % tullitariffi. Kiinasta Yhdysvaltoihin tuotavasta autosta sen sijaan maksetaan vain 2,5 % tullimaksu.

Myös presidentti Donald Trump otti kantaa asiaan.

”Me olemme auttaneet Kiinaa kasvamaan todella paljon, sillä he ottavat niin paljon rahaa tullimaksuina ja veroina kaikesta siitä, mitä sinne viemme”, Trump sanoi Reutersille.

”Ei vain ole reilua, että joku maa vie tietyistä tuotteista jopa 50 % tullimaksun ja meille he voivat tuoda käytännössä myytävää lähes ilmaiseksi. Se ei vain yksinkertaisesti ole reilua.”

On paljon mahdollista, että kiinalaisten autojen tullimaksut nousevat huomattavasti, vaikka Trump ei sitä puheessaan maininnutkaan. Ja se voisi estää pahimmillaan GAC:n tulon Yhdysvaltain markkinoille.

Julkaistu: 19.1.2018
Kommentoi »