Tuulilasi

Kiinalainen sähköautovalmistaja pääsi Guinnessin ennätyskirjaan – huimalla reissulla piipahdettiin Suomessakin

Kiinalainen sähköautovalmistaja pääsi Guinnessin ennätyskirjaan – huimalla reissulla piipahdettiin Suomessakin
Carscoopin mukaan kiinalainen sähköautovalmistaja Airways on päässyt maailmankuuluun Guinnessin ennätyskirjaan pisimällä ajomatkalla, joka on tehty täyssähköisellä autolla.

Airways lähetti kaksi täyssähköistä U5 crossoveria 15 022 kilometrin reissulle 12 maan läpi. Autot starttasivat matkaan 17. heinäkuuta Silkkitien alusta Xi’anista. Saksan Frankfurtiin ne saapuivat 7. syyskuuta. Reissun haastavimmat paikat olivat Gobin autiomaa ja Uralin vuoristo. Autot piipahtivat myös Suomessa, kuten alla olevasta reittikuvauksesta näkee, tosin suomalaisten kaupunkien nimet eivät ole kartassa osuneet ihan kohdilleen...

Latausasemien määrä hankalimmissa paikoissa oli todella vähäinen, mutta Airwaysin insinöörit ovat kehittäneet U5:een lataussysteemin, jolla voi käyttää käytännössä mitä tahansa latausasemaa millä tahansa latausteholla.

”Se fakta, että pystyimme saavuttamaan maailmanennätyksen näissä olosuhteissa, kertoo U5:n laadusta ja kyvykkyydestä. Tämä myös kertoo ennen kaikkea, että tämä auto kelpaa varmasti myös eurooppalaisille asiakkaille”, sanoo Airwaysin ulkomaan operaatioiden johtaja Alexander Klose.

Airways U5 on 4,68 metriä pitkä, 1,88 metriä leveä, akseliväli on 2,8 metriä. Auto on samaa kokoluokkaa kuin tunnetumpi Volkswagen Tiguan Allspace.

Autossa on 140kW (190hv) sähkömoottori, vääntömomentti on 315 Nm. Auto painaa 1730 kiloa eli saman verran kuin Toyota RAV4 hybridi.

65 kWh:n akustolla pystyy ajamaan yhdellä latauksella 460 kilometriä. Lisähinnalla saa isomman akkupaketin, jolla ajaa jo 560 kilometriä latauksella.

Airways tähtää vakaasti lähivuosina Euroopan markkinoille.

(Kuvat: Airways)

Julkaistu: 20.9.2019
Kommentoi »