Tuulilasi

Kiinalainen Qoros laajentamassa mallistoaanKiinalainen Qoros laajentamassa mallistoaan

Kiinasta kajahtaa taas.
Teksti TL-verkkotoimitus
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto, Car News China

Kolaritesteissä menestynyt Qoros suunnittelee mallistonsa laajentamista. Yhtiö kaavailee kiinalaissivustojen mukaan kahta uutta automallia.

Tällä hetkellä mallistossa on vain sedan ja yhtiö on jo aiemmin ilmoittanut lisäävänsä valikoimiin farmarin, viistoperän ja katumaasturin.

Uusimmat huhut kertovat merkin laajentavan mallistoaan edelleen. Seuraavaksi luvassa olisivat suurempikokoinen sedan ja tila-auto.

Sporttista sedania on Qorosilta jo ennakoitukin, mutta tila-autosta ei ole huhuja aiemmin liikkunut.

CarNewsChinan mukaan tila-auto kulkisi nimellä Qoros 7, ja se perustuisi nyt markkinoilla olevan Qoros 3 -mallin alustaan. Samalle pohjalle ollaan toteuttamassa myös farmaria, viistoperää ja katumaasturia. markkinoille Qoros 7 olisi tarkoitus saada vuoden 2015 aikana. Todennäköisesti se saapuu ensimmäisenä Kiinaan.

Porrasperäinen Qoros 3 Sedan sai ensimmäisenä kiinalaisautona täydet viisi tähteä Euro NCAP:n syyskuisissa törmäystesteissä.

Samalla se sai parhaat pisteet tänä vuonna Euroopassa tehdyistä etutörmäystesteistä.

Qoroksen porrasperä saavutti etumatkustajan törmäysturvallisuudessa 95 prosentin tuloksen. Lapsiturvallisuudessa tulos oli 87 prosenttia, jalankulkijatörmäyksessä 77 prosenttia ja turvavarusteissa 81 prosenttia.

Qoros tavoittelee myös Euroopan markkinoita ja merkin myynti aloitetaan Slovakiassa. Laajentuminen muualle Eurooppaan on suunnitelmissa.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 16.10.2013