Tuulilasi

Kian kompaktiuutuus Suomeen syksyllä


Kia esitteli tänään uuden kompaktin crossoverin. Suomeen Kia Stonic saapuu syksyllä 2017.
Teksti Niko Rinta
Kuvat Kia

Stonic tulee olemaan merkittävässä asemassa Kia-mallistossa. Kia lähtee valloittamaan sillä yhtä Euroopan uusinta ja nopeimmin kasvavaa segmenttiä. B-segmentin SUV-markkinoilla myydään Euroopassa vuosittain noin 1,1 miljoonaa autoa. Määrän odotetaan tuplaantuvan vuoteen 2020 mennessä.

”B-segmentin SUV-mallien volyymin odotetaan ohittavan C-segmentin vuoteen 2020 mennessä, jolloin yksi kymmenestä Euroopassa myydystä autosta kuuluu Stonicin luokkaan”, sanoo Kia Motors Europen operatiivinen johtaja Michael Cole tiedotteessa.

Kompaktit SUV:t houkuttelevat laajoja ostajaryhmiä. 21 prosenttia asiakkaista siirtyy pienemmistä luokista B-segmentin SUV-malleihin. 15 prosenttia asiakkaista puolestaan vaihtaa luokkaan C-segmentistä.

Stonic on saanut vaikutteensa Kian isoimmista SUV-malleista ja se on välittömästi tunnistettavissa Kiaksi merkille tunnusomaisesta tiger-nose -säleiköstä. Stonic on suunniteltu Euroopassa yhteistyössä yhtiön Korean muotoilukeskuksen kanssa.

Yksilöinti on B-segmentin SUV-asiakkaille tärkeää. Stoniciin tulee tarjolle yhteensä 20 erilaista katon ja korin värikombinaatiota. Asiakkailla on runsaasti valinnanvaraa myös sisäväreissä.

Kia Stonic on varustettu neljällä eri voimanlähteellä: 1.0 T-GDI -bensaturbomoottorilla (120 hv), 1,25-litraisella ja 1,4-litraisilla bensiinimoottoreilla sekä 1,6-litraisella dieselmoottorilla. Kooltaan se on luokkallensa tyypillinen. Esimerkiksi Stonicin tavaratila on 352 litraa (VDA). 

Julkaistu: 21.6.2017