Tuulilasi

Kian kompaktiuutuus Suomeen syksylläKian kompaktiuutuus Suomeen syksyllä

Kia esitteli tänään uuden kompaktin crossoverin. Suomeen Kia Stonic saapuu syksyllä 2017.
Teksti Niko Rinta
Kuvat Kia

Stonic tulee olemaan merkittävässä asemassa Kia-mallistossa. Kia lähtee valloittamaan sillä yhtä Euroopan uusinta ja nopeimmin kasvavaa segmenttiä. B-segmentin SUV-markkinoilla myydään Euroopassa vuosittain noin 1,1 miljoonaa autoa. Määrän odotetaan tuplaantuvan vuoteen 2020 mennessä.

”B-segmentin SUV-mallien volyymin odotetaan ohittavan C-segmentin vuoteen 2020 mennessä, jolloin yksi kymmenestä Euroopassa myydystä autosta kuuluu Stonicin luokkaan”, sanoo Kia Motors Europen operatiivinen johtaja Michael Cole tiedotteessa.

Kompaktit SUV:t houkuttelevat laajoja ostajaryhmiä. 21 prosenttia asiakkaista siirtyy pienemmistä luokista B-segmentin SUV-malleihin. 15 prosenttia asiakkaista puolestaan vaihtaa luokkaan C-segmentistä.

Stonic on saanut vaikutteensa Kian isoimmista SUV-malleista ja se on välittömästi tunnistettavissa Kiaksi merkille tunnusomaisesta tiger-nose -säleiköstä. Stonic on suunniteltu Euroopassa yhteistyössä yhtiön Korean muotoilukeskuksen kanssa.

Yksilöinti on B-segmentin SUV-asiakkaille tärkeää. Stoniciin tulee tarjolle yhteensä 20 erilaista katon ja korin värikombinaatiota. Asiakkailla on runsaasti valinnanvaraa myös sisäväreissä.

Kia Stonic on varustettu neljällä eri voimanlähteellä: 1.0 T-GDI -bensaturbomoottorilla (120 hv), 1,25-litraisella ja 1,4-litraisilla bensiinimoottoreilla sekä 1,6-litraisella dieselmoottorilla. Kooltaan se on luokkallensa tyypillinen. Esimerkiksi Stonicin tavaratila on 352 litraa (VDA). 

Julkaistu: 21.6.2017