Tuulilasi

Kian katumaasturisuosikki uudistuu


Kia esittelee uudistuneen Sportagen Geneven autonäyttelyssä ensi kuussa.
Kuvat Kia

Sportage on Kian eniten myyty malli Euroopassa, ja vuonna 2013 katumaasturia myytiin Euroopassa kaikkiaan 89 553 kappaletta.

Sportagen muotoilua on täydennetty uudistuksilla, ja uudistuneen mallin tunnistaa parhaiten etusäleiköstä ja led-takavaloista. Tarjolle tulee myös uusia vanteita.

Ohjaamossa uudistukset näkyvät selkeämmin. Auton mittaristo on uudistunut ja kojelautaan on upotettu 4,2 tuuman TFT LCD -monitoiminäyttö. Flex Steer -mukautettava ohjausvaste ja lämmitettävä ohjauspyörä tulevat Sportageen uusina varusteina.

Uusi Sportage on valmistajan mukaan myös entistä hiljaisempi ajettavuudeltaan. Tämä on saatu aikaiseksi alustarakenteisiin tehtyjen parannusten ja äänieristyksen ansiosta. Myös sisätilojen materiaaleja on päivitetty.

Uutta Sportagea on saatavana etu- ja nelivetoisina malliversioina. Nelivetomalleihin on tarjolla uusi 2,0 GDI -bensiinimoottori (122 kW). 2.0 CRDi -dieselmoottori on saatavana nelivedon kanssa sekä 100 kW:n että 137 kW:n tehoversioina. Etuvetomallit puolestaan liikkuvat 1,6 GDI -bensiinimoottorin (99 kW) ja 1,7 CRDi -dieselmoottorin (100 kW) voimin.

Suomessa Sportagen varustetasoja tulevat olemaan LX ja EX sekä uudet Business ja Business Premium, joista Business on saatavana myös etuvetoversioiden yhteyteen.

Uusi Sportage valmistetaan Kian Žilinan tehtaalla Slovakiassa, ja se lanseerataan Suomessa maaliskuun alkupuolella. Hinnat ilmoitetaan helmi-maaliskuun vaihteessa.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 13.2.2014