Tuulilasi

Kian johtaja lupailee lisää sähköautoja

Kian johtaja lupailee lisää sähköautoja
Kian Euroopan operatiivinen johtaja Emilio Herrera sanoo, että Kia harkitsee täyssähköisen version tekemistä Ceedistä. Samoin vakavassa harkinnassa on toinen täyssähköinen, vielä nimeämätön malli, joka tulisi markkinoille vuonna 2021. Lataushybridimalleja on tulossa enemmänkin.
Julkaistu: 1.10.2019

”Teemme Ceedistä lataushybridin, mutta harkitsemme vahvasti myös täyssähköistä versiota autosta”, Herrera sanoo Automotive Newsille.

Ceed Sportswagonin ja XCeedin lataushybridit esiteltiin jo syyskuun alussa, ne menevät tuotantoon Zilinan tehtaalla marraskuussa ja ensimmäiset autot on tarkoitus saada myyntiin jo tammikuussa. Molempiin autoihin tulee sama voimalinja, mikä Ioniqin ja Niron hybrideissä on.

Koska Ceedin malleissa on alhaisempi polttoaineenkulutus, niiden hybridiversioilla voi ajaa alustavien testien mukaan pelkällä sähköllä enemmän, noin 60 kilometriä. Autojen tulevista hinnoista Kia ei ole vielä maininnut mitään.

Kialla kuten muillakin autonvalmistajilla on kova paine saavuttaa EU:n päästötavoitteet. Herreran mukaan Kiia myy tänä vuonna Euroopassa 16 000 sähköistettyä autoa, 12 000 e-Niroa ja 4000 e-Soulia, tavoite on myydä ensi vuonna 40 000, joten kasvun olisi oltava melkoista.

”EU:n vaatima tavoite on niin tiukka, että jokainen pienikin teko vaikuttaa. Miedotkin hybridit auttavat, samoin renkaat, joita käytämme. Teemme kaikkemme täyttääksemme vaatimukset”, Herrera sanoo.

Kia on jo vähentänyt automalliensa diesel- ja bensiiniversioiden tuotantoa. Painopiste Euroopan tuotannossa on siirrettävä yhä enemmän kohti sähköistettyjä malleja, sillä asiakkaiden odotusajat uusien autojen saamiselle ovat jo nyt pitkät, jopa vuoden. Toinen syy siihen on akuissa, joita Kia ei ole tilannut riittävästi.

”On totta, että emme ole tilanneet niitä tarpeeksi. Emme kuvitelleet, että sähköautojen kysyntä olisi näin suuri, siksi teimme virhearvion akkujen kanssa. Nyt tilanteemme tavarantoimittajien kanssa on kuitenkin paranemassa”, Herrera sanoo.

1 kommentti