Tuulilasi

Kialta Pariisin autonäyttelyyn sporttinen Ceed GT


Kia tuo pian alkavaan Pariisin autonäyttelyyn Ceed GT:n, joka on 204-hevosvoimainen kevyt GTI.
Kuvat Kia

Uuden 5-ovisen Ceed GT:n erottaa Ceed-malliston sisarista sen urheilullinen ulkonäkö. Ceed GT:ssä on uusi etupuskuri, jossa on suuremmat ilmanottoaukot ja kiiltävän musta alaosa. Ceedin vakiomallien tapaan uudessa GT:ssä on tuore näkemys Kian "ice cube" -mallisista led-huomiovaloista, jotka on integroitu ajovaloyksikköön. Uudessa mallissa on mukautettuna myös Kian "tiger nose" -etusäleikkö, jossa on tumma kromireunus ja hillitty GT-logo. Säleikön kennokuviota on tehostettu punaisilla yksityiskohdilla.

Auton sivuprofiilissa erottuvat punamustat ovien kynnyslistat. Autossa on vakiona 18” kevytmetallivanteet, joiden sisäpuolelta erottuvat punaiset jarrusatulat. Auton takapuskurissa on musta diffuusori ja GT-merkki.

Urheilullisuus on aistittavissa myös Ceed GT:n ohjaamossa. Autossa on D-mallinen ohjauspyörä sekä alumiiniset polkimet. Ceed GT:tä varten suunnitellut uudet urheilulliset istuimet tarjoavat aiempaa enemmän sivuttaistukea.

Ceed GT on kehitetty erityisesti eurooppalaisille teille. Kian Vehicle Test and High Performance Development -yksikön johtajan Albert Biermanin johdolla tehtiin Ceedin normaalin testausprosessin lisäksi kuusi kuukautta kestänyt lisätestausjakso. Tarkoituksena oli parantaa auton ketteryyttä ja pyöräntuennan reagointikykyä. Samalla oli tärkeää säilyttää kaikkia Kian GT-malleja yhdistävä "gran turismo" -henkinen arkikäytettävyys.

Ceed GT:ssä on vakiona Michelin Pilot Sport 4 -renkaat, jotka mahdollistavat paremman pidon ja muita keskikokoisia perheautoja suuremmat kaarrenopeudet. Autossa on sähkökäyttöinen ohjaustehostin, joka tarjoaa perusmallistoa napakamman ja nopeamman ohjausvasteen.

Ceed GT on varustettu Kian 1.6 T-GDi -bensaturbomoottorilla, joka tuottaa tehoa 204 hv ja vääntöä 265 Nm. Uusi Ceed GT on saatavana manuaalivaihteiston lisäksi Kian 7-vaihteisella kaksoiskytkin automaattivaihteistolla.

Ceed GT varustettu kaikkien uusien Kia-mallien tavoin 7 vuoden takuulla.

Julkaistu: 21.9.2018